Дзен в аквариум

И цветен пясък + един кактус
Дзен в аквариум

Вече се чудите за какво иде реч, нали? Е, бързаме да поясним. Става въпрос за аквариум, в който е посаден кактус, покрит с шарен пясък. На пръв поглед, нищо особено – просто една по-различна саксия и толкова.

На втори обаче, нещата коренно се променят, ще се убедите сами. Защото любопитното контейнерче, което заслужено носи името Zen Garden ("дзен градина", в буквален превод от английски език), изпълнява наистина важна мисия.

В него, например, могат да се чертаят кръгове, което пък, както сме казвали и преди, тук, е една чудна антистрес терапия.

Как: със специален писец (но може и с обикновен химикал/молив) се оформят окръжности или други фигури в пясъка. Освен, че, в резултат, се получава една чудна плетеница, въпросната дейност има крайно успокояващо действие. 

Etsy

Etsy

Zen Gardens са дело на Уенди – талантлива мадама, която от малка се занимава с градинарство и, едновременно с това, изработва различни неща с ръцете си.

Впечатляващите ѝ аквариумчета могат да бъдат поръчани по интернет, а цената им започва от 18 долара и варира според големината им. 

Релакс "градинките" се продават в незавършен вид обаче. Тоест, човек сам трябва да посади кактуса и да го покрие с шарени песъчинки. За целта, получава в комплект всичко необходимо: стъклено контейнерче, торба с пясък (може да бъде жълт, розов, лилав, бял, черен), пръст и кактус (който трябва да се полива от време на време). Бонус: писалка или мини търмък, подходящи за оформяне на хубави пясъчни рисунки.  

Не знаем дали ще се сдобием с такава градина, по-скоро – не, защото, така или иначе, Zen Gardens не се доставят до България. Но със сигурност ще пробваме да си направим една сами. Защото ни се струва изключително добра идея, хитър трик за бягство от стреса. 

А на вас харесва ли ви? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 27.04.2012 | 15:01
    Ами, после ще направим фигурките отново =) Общо взето, кактусите нямат нужда от много вода, така или иначе =) Но градинките са красиви, нали?
  • 1
    от Не е посочен | 27.04.2012 | 14:21
    А как ще я поливаме градинката без да развалим фигурките

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април