Да ти замирише на Facebook...

Olly – една крачка напред към миризмовизията :)
Да ти замирише на Facebook...

Обожавам да гледам кулинарни предавания и има моменти, в които бих дал какво ли не, за да мога да подуша ароматите, разгръщащи се някъде там... на мястото на събитието. За съжаление, все още сме далеч от технологията, която ще ни позволи да излъчваме миризми на дълги разстояния. Макар че мъжката съблекалня във физкултурния салон на гимназията ми още навремето беше доста напреднала в опитите, но това е тема на една друга дискусия в спортната ни секция.

Тук сме, за да си говорим за предметната страна на нещата и по-специално – за Olly – джаджата, която ще конвертира всичките ви онлайн известия в миризми. Вече предвкусвам пържения бекон, с който ще ме подмамват за приятел във Facebook или пък лимонената трева, когато ме споменат в някой туит.

Резервоарчето на Olly позволява на собственика му да го захранва с всевъзможни благоухания – парченце плод, любимия ви парфюм, етерични масла, съдържанието на котешката тоалетна... общо-взето, каквото ви възбужда. Устройството е разработено с опцията да се скача със себеподобни, като по този начин е възможно различните известия да се манифестират със свой си мирис. Отсега ви предупреждавам, че рибено и розово масло не са най-добрата комбинация, но пък разни хора, разни идеали...

Може би най-хубавото в цялата история е, че производителите на Olly са оставили продукта си "отворен" за всички ентусиасти, които искат да доразвият идеята в софтуерно или хардуерно отношение. Необходимите за целта части, код и инструкции са на разположение за тези, които ги пожелаят.

Olly все още не е лансиран масово на пазара, но на уебсайта OllyFactory бихте могли да заявите интерес, оставяйки e-mail-а си за връзка.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май