Да отпием от луната

Лунният лик се смалява всеки път, когато отпиете от любимата си напитка
Да отпием от луната

Любовта на източните народи към луната е пословичнa. Те я възпяват в песни, стихове, някои от тях спазват лунния календар, претворяват я в най-разнообразни произведения на изкуството. А ето, че корейски дизайнери са измислили още един начин да изразят възхитата си към нея.

Най-новият продукт на дизайнерското студио Tale e Лунната чаша – красив съд за цветни напитки, които наподобяват лунен лик, щом бъдат наляти в него. Цялата красота идва оттам, че колкото повече намалява течността, толкова повече изтънява лунният образ. Веднага щом сипете питието, в чашата ви се плиска кръгла пълна луна, която, глътка подир глътка, се превръща първо в полумесец, а най-накрая и в носталгичен лунен сърп.

Този уникален ефект се получава благодарение на дъното с променяща се дълбочина – в единия край чашата е по-плитка, а в средата и другия й край дълбочината се увеличава.

Благодарение на това оригинално решение, между съда и оцветената течност се получава игра на форми и цветове, която представлява истинска наслада за поети и най-обикновени естети.

Керамичното изделие се предлага в черна и бяла разновидност. Черната чаша е предназначена за наситено бели алкохолни и безалкохолни течности, а бялата – за цветни течности и чай. Tale вече разработват система за доставка на продуктите си в чужбина, затова в близко бъдеще вероятно ще можем да си поръчваме Лунната чаша онлайн.

Вместо да си губим времето дотогава, нека се насладим на прекрасното лунно сияние в галерията, както и на шепа стихове от средновековния корейски поет Пак Ил Лo*:

 

Луната изгрява над планинския връх,

като залива със светлина Всемира.

Небето става безкрайно и бездънно-

дълго десет хиляди ли.

Чувствам се толкова висок,

Че, ей сега, ще стъпя на онзи висок връх!

 

* Превод на стиховете: Александър Федотов

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май