Да надуем... палатката

По бързата процедура
Да надуем... палатката

Скромният ни екип, подвизаващ се с кодовото име Фитка, се събра вчера и реши: ще се ходи на море! Планът ни е да отпразнуваме прословутия Джулай морнинг на някой хубав морски бряг, далече от цивилизацията. Речено, сторено.

Няма да крием, че очакваме вдъхновяващия си тийм билдинг с огромно нетърпение, а междувременно вече събираме добри идеи за весело и незабравимо къмпингуване на плажа. Така, съвсем случайно попаднахме на ето тази палатка.

Тя е дело на Heimplanet немска стартираща компания, базирана в Хамбург. Брандът е създаден преди няколко години от двама младежи, които си поставят за цел да сътворяват незабравими и удобни къмпинг изживявания.

На практика обаче, The Cave ("пещера" - в буквален превод от английски език) е първият им голям продукт, който те представиха преди броени дни на ежегодния фестивал за дизайн в Берлин DMY.

Интересното на тази палатка е, че тя e надуваема. Конструкцията ѝ се изпълва с въздух само за минута със специална помпа, която върви като допълнително приспособление към нея. Иначе казано, момчетата са се опитали да спестят мъките по разпъването...

Heimplanet

В същото време, Cave е изработена от дълготрайни синтетични материали, които я правят достатъчно здрава, непромокаема и, едновременно с това, сравнително лека - около 5 кг.

Изключително любопитна е и диамантената ѝ форма, която създава чувство за неподправени уют и сигурност. Всъщност, в Пещерата могат да спят трима човека, но тя събира общо шестима в удобно седнало положение.

Heimplanet

Палатката е снабдена с пет нещо-като-прозорчета, които позволяват проникването на свеж въздух вътре. И се предлага се в три разцветки: в светло-сиво, тъмно-сиво, морско-синьо...

Цената ѝ обаче никак не ни се нрави – около 500 евро, без помпата, която е 40 :) Така че засега предпочитаме да ѝ се радваме само на снимка... Вие също може да го направите – в галерията.

Иначе, нека ви попитаме: какви са вашите планове за 1-ви юли? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май