Гравитационната мелничка

За всеки, който страда от дефицит на ръце в кухнята
Гравитационната мелничка

Почти всеки път, когато ми се случва да готвя, проклинам съдбата, че не ме е надарила с поне още един чифт ръце. Не, че би било социално приемливо, но понякога функционалността е от по-голямо значение. За щастие обаче, някъде там има хора, които правят всичко по силите си, за да улеснят кулинарния живот на всички простосмъртни двуръки и двукраки човеци по този свят.

Наскоро датската компания Bodrum представи на пазара мелничка за сол и черен пипер, която се задейства с помощта на добрата стара гравитация. Това означава, че е достатъчно само да я наклоните под ъгъл от 45º на желаната от вас страна, за да се сдобиете с прясно смлени морска сол или черен пипер. Мелничката е подходяща за работа с всякакви други подправки и разполага с устойчив керамичен механизъм, който може да се регулира в зависимост от това дали целите по-груб или по-фин резултат. Продуктът се предлага в 4 различни цвята, но за съжаление оперира с помощта на 6 батерии ААА, които не са включени в комплекта.

Ако и вие не предвиждате каквато и да било форма на мутация в близко бъдеще, бихте могли да обмислите възможността да си я напазарувате от Amazon. Това ще ви коства 40 долара плюс доставка, но пък ще ви позволи да мелите едноръчно и съвсем технологично. Като бог!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 31.08.2011 | 09:22
    Уф, винаги съм имала проблем с градусите = ) Но с удоволствие бих си купила такава мелничка = )

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май