Гирички, които броят калории!

Една чудесна концепция, чиято реализация очакваме трепетно
Гирички, които броят калории!

В скромния си житейски опит сме достигнали до един-единствен генерален извод (който няма нищо общо с топлата вода) – всичко е строго индивидуално, когато се отнася за точно определен човек. Това важи във всяко едно отношение, включително в спорта и движението.

И най-детайлната формула (която не включва персонални измервания), чиято цел е да определи колко калории сме изгорили за период от време чрез конкретно упражнение, дава приблизителни резултати.

Несправедливо, нали? Тук обаче се намесва китайският продуктов дизайнер Дзи Хао Уанг и неговите концептуални дъмбели C-Ring. На пръв поглед – нищо особено, обаче идеята, заложена в тях, е страхотна!

гири YankoDesign

На първо място, дъмбелите са снабдени с цветен индикатор в двата си края – нюансите се променят специфично с промяна в интензивността на движението ви. Съответно, червеното показва особено динамична работа за тялото.

гири YankoDesign

Освен това, след края на тренировката си ще разполагате с точното количество калории, които сте изгорили. Необходимо е само да синхронизирате иновативния уред с компютър или смартфон чрез USB-кабел и ще получите достъп до тази толкова ценна информация. Тъй като базовата програмка ще разполага с личните ви данни, изчисленията ще са далеч по-точни от онези, на които сме свикнали да разчитаме по принцип.

гири YankoDesign

Дъмбелите имат и още един голям плюс - теглото им се регулира изключително лесно чрез малки магнитни дискове. Така, щом свикнете с определена тежест, ще можете да изненадате собственото си тяло с допълнителен товар.

Най-страхотното достойнство на C-Ring е, че, на практика, може да се ползва навсякъде – както при класически упражнения като клекове, напади, тяга и т.н., така и във високо интензивни сесии като зумба и спининг.

Така че очакваме с нетърпение някой да оцени потенциала на корейското творение и да го реализира на пазара :)

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април