Вдъхновението е в детайлите. И за Него

Две готини алтернативи за експериментаторите по душа
Вдъхновението е в детайлите. И за Него

Скъпи господа, затоплянето на времето е доста добър повод да внесете разнообразие и умерена изтънченост в ежедневието и гардероба си, не мислите ли? Точно затова, за най-големите авантюристи и експериментатори сред вас, сме подготвили две интересни и смели алтернативи! Но, за да разберете какви са те, не трябва да отмествате погледа си от редовете... 

Обувките

На пръв поглед, Тим и Фиона Слак са обикновено семейство от английски произход. Любопитното обаче е, че те са свързани помежду си от нещо по-дълбоко - общата им страст. Да, двамата са се посветили в създаването на класически модели обувки с фини модерни детайли.

Всъщност, творческото дуо започва да експериментира в сферата на обувките през 70-те години на миналия век, когато доминиращо присъствие в модата имат традиционните платформи. Благодарение на креативни подходи, необичайни цветови комбинации (между жълто, зелено, синьо и оранжево) и висококачествени естетствени материали, Тим и Фиона вдъхват нов живот на класическите модели тип Derby и Oxford.

Днес, обувките от мъжката колекция на T&F Slack Shoemakers London биха могли да задоволят и най-капризния (аристократичен) вкус. В тях има всичко - от Punch Derby с перфориран релеф и жълта платформа до възможността за поръчков модел според собствения стил на клиента чрез специално разработена система за целта. 

Господа, ако все пак не се чувствате готови да сложите чифт обувки в ярък цвят, остава възможността за класически, неутрален цвят с наситен акцент при подметките или връзките, например. Подобни цветови закачки могат да се съчетаят страхотно с друг дискретен аксесоар в същата гама. Все пак, вдъхновението е в детайлите...

Цените започват от 180 щатски долара без доставката и можете да поръчате от тук

The Cool Hunter

Велосипедът

Сигурно си мислите, че това е ролсройсът на велосипедите. Ами, не сте далече от истината... Ръчно изработеният Madison Street Bike, дело на Стивън Бок от Detroit Bicycle Company, е проектиран да направи градската ви мобилност една идея по-приятна, но и стилна.

Вилката, кормилото, муфите, колчето под седалката, както и части от рамката са покрити с фин меден слой, придаващ особена привлекателност на черния красавец. Някои от най-забележителните характеристики на дизайнерския велосипед са: рамка Columbus SL CRO-Mo, муфи Nova, гуми Vittoria Zaffiro с пистови капли Ghisallo, главини Schwinn Paramount, плюс винтидж кожена седалка Brooks. 

В официалния сайт на компанията са изложени още четири, напълно завършени, модела, като всеки от тях е кръстен на улица или булевард в Детройт. Еклектичните произведения на изкуството вървят в комплект със скромната стартова цена от 3,200 щатски долара. 

Detroit Bicycle Company

Е, джентълмени по света и у нас, луксът си има цена и тя никога не е малка... За съжаление или не! ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май