PUSH. Тренирай с мярка

Новата гривна ще сметне всяко ваше повторение по повече от един начин
PUSH. Тренирай с мярка

Ако си мислите, че пазарът на гривнички, които мерят спортното ви представяне, няма с какво повече да ви изненада, четете нататък. Защото канадската компания Push смята да нахлуе на него с едноименно устройство, което ще прави много повече от това да брои крачките и да следи пулса ви. Или поне така изглежда на хартия.

Очаква се PUSH да е в състояние да изчисли не само повторенията и сериите във вашата тренировка, но да сметне ключови атлетически показатели като произведена сила, мощност, бързина, експлозивност, баланс, темпо, извършена работа (обем) и максимум за едно повторение. Сами разбирате, че въпросното устройство не е предназначено за средностатистическия подтичкващ в парка младеж, а за хора, които тренират сериозно и искат да знаят много повече от това дали новата им фитнес програма ги напомпва яко.

От хардуерна гледна точка гривната ще отговаря на всички очаквания за регулируемост на размера, антибактериалност, водонепромокаемост и устойчивост на удар. От финансова пък можем да очакваме цена от 149 долара, което звучи повече от приемливо за джаджа, която само не прави спортен масаж.

Естествено, успоредно с устройството ще върви и смарфон приложение, което ще позволи на юзърите да планират и персонализират всяка своя тренировка. В него е предвиден и социален модул, чрез който всеки трениращ би могъл да се съревновава с останалите потребители на общността. Подобен елемент може да бъде доста адекватен заместител на груповите тренировки, които открай време са се доказали като един от най-мотивиращите фитнес формати.1025557PUSH

Освен това компанията предвижда да пусне и уеб портал, насочен специално към треньорите, през който те да имат достъп до данните, събрани по време на сесиите на техните трениращи. Това ще им позволи както да следят показателите на всеки един атлет в реално време, така и да комуникират с него и да актуализират тренировъчните му планове дистанционно.1025556PUSH

Всичко това звучи толкова хубаво, че се страхуваме да повярваме в него. От PUSH уверяват, че работят по прототипа с екип от учени и са привлекли като консултанти преподаватели от Университета в Торонто. Именно това е институцията, която валидира методите им за измерване и събиране на различните показатели и гарантира за тяхната точност.

Наскоро беше пуснат проектът PUSH Labs, който имаше за цел да събере външни тестери на бета-варианта на гривната. В него имаше 150 свободни места и само за 24-часа екипът му получи над 1 000 кандидатури, с което набирането на доброволци приключи доста по-рано от очакваното.

Понастоящем се подготвя кампания по набиране на средства, чието стартиране се очаква да е през септември. Нейна цел ще бъде акумулирането на средства в диапазона 80 000 – 100 000 долара, които да послужат за производството на първата партида гривни. Очакваме я с нескрито вълнение и здраво стиснати палци! 

https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май