Index Advance

Или как се става доволен идиот
Index Advance

Представям си, че да живееш с кулинар-ентусиаст е като да живееш с полуидиот. Това е особена порода човек, който трудно може да говори и да мисли за нещо друго, освен за храна и готвене, дори и когато не е гладен.

Убеден съм, че да живееш с кулинар-ентусиаст, който се интересува от здравословно хранене е като да споделяш живота си със завършен идиот. Знам го, защото аз самият съм такъв и съм на път да бъда изхвърлен от вкъщи. Ще ви дам пример с дъските за рязане. Нормалните хора си имат една-две от тях и ги употребяват по съвсем безразборен начин, което прави съвместното им съжителство с други нормални хора щастливо и безоблачно.

За мен обаче, една уважаваща себе си кухня трябва да разполага с минимум 3 дъски, като всяка една от тях си има строго специфично предназначение – за сурово месо, за зеленчуци, за храна, преминала температурна обработка. Така идиотът в мен си гарантира, че не превръща кухнята си в развъдник за бактерии. И когато някой има неблагоразумието да посегне към дъската за зеленчуци, за да начука месо на нея, същият този идиот излиза наяве и започва да пищи и да подскача като маймуна на каишка, защото се опитват да го отровят.

Снощи се бях въоръжил с перманентен маркер и се канех да изпонадраскам цялата посуда със заклинания, заплахи и инструкции, но в същия момент зърнах спасението...

... под формата на фабрично означени дъски за рязане. Комплектът Index Advance е творение на близнаците Ричард и Антъни Джоузеф, на които в знак на благодарност съм обещал да кръстя децата си някой ден. Дъските са четири на брой, като всяка една от тях е в различен цвят и разполага с чудесна малка картинка на съответния вид храна, което е повече от красноречиво. Освен това се предлагат с калъф, който ги съхранява във вертикално положение и по този начин, не само, че пести ценното ви кухненско пространство, но и го разкрасява.

У нас старият модел на продукта (просто Index) се предлага в няколко онлайн магазина срещу сума, варираща между 80 и 90 лв. Ако държите да се обзаведете с новия, ще ви се наложи да изчакате, докато го внесат, защото в електронния магазин на Joseph Joseph не е предвидена доставка до България. Апропо, цената там е 55 евро.

Идиотът в мен гледа галерията и е доволен:)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май