Ethnotek

Раниците, които побират цял един свят
Ethnotek

Най-важното

Феър трейд е партньорство, базирано на диалог, прозрачност и уважение. То се стреми към по-голяма справедливост в международната търговия. Допринася за икономическото развитие, като предлага по-добри условия за размяна и защита на правата на производителите от т.нар. групи в неравностойно положение, особено в развиващите се страни. Феър трейд организациите (подкрепени от потребителите) са активно включени в дейности, които подкрепят производителите, повишават общественото съзнание и са насочени към промяна в правилата и практиките на конвенционалната международна търговия.

Всеки път, когато ми се случи да изляза без раница на гърба, имам чувството, че знам какво им е на падналите ангели. Ето до какво са ме довели страстта към пътешествията и неспособността да нося нещо в ръка, без да се изнервя неимоверно много. Това, което са раниците за мен, са обувките за някои жени.

Ето защо, когато видя хубава раница, аз искам да я притежавам. Последните обекти на моята алчност са раниците на Ethnotek – компания от пътешественици, основана наскоро от Джейк Орак. Всеки един продукт от пилотната им серия разполага със сменяем преден панел (тип рогозка), чиито традиционни краски са ръчно тъкани и носят етикета "Fair trade”.

Раниците на Ethnotek са олицетворение на многоликата световна култура и носят етническия почерк на занаятчии от Индонезия, Гватемала, Индия, Африка и Виетнам. Всяка рогозка, която ги краси, е закупена директно от селото, в което е произведена, и ставайки притежатели на такава раница, вие подкрепяте занаятчийските общности в държавите от развиващия се свят.

Самата раница е изключително просторна и размерът й може да се регулира според конкретните ви нужди. Разполага с отделение за 15-17" мобилен компютър и ергономични презрамки и гръб, които предполагат комфорт по време на носене.

Цените варират между 99 и 199 долара, взависимост от произхода на рогозката, но за съжаление доставката до България се осъществява единствено от FedEx и ще ви коства колкото една раница.

Ето защо не ми остава нищо друго, освен да ви поканя да подсмърчаме заедно в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май