Egg Separator: яйченият терминатор

Разделя жълтъка и белтъка за нула време
Egg Separator: яйченият терминатор

Хей, приятели! След като през уикенда ви представихме тези весели чаши, днес ще ви запознаем с още един забавен кухненски атрибут. Неговото име Egg Separator - нещо като Терминатор, ама за яйцата :) 

Ако се чудите за какво служи въпросната джаджа, казваме ви веднага: мисията ѝ е да разделя белтъка от жълтъка по един... адски лесен и бърз начин. Просто слагаш яйцето цяло в своеобразния контейнер, затваряш последния, завърташ го и, хоп!, мисията е почти изпълнена. Нужни са само още две-три движения, за да се отървеш от черупката и готово... 

YankoDesign

Egg Separator е дело на продуктовия дизайнер Tommy Hawes, който има куп други оригинални хрумвания. Ако сте любопитни да ги разгледате, поровете се в личния му сайт. 

Що се отнася до модерния му яйчен разделител, той е изработен от висококачествена пластмаса и, освен всичко друго, е лесен за почистване и складиране.

Е, признаваме си, че нямаме нужда от такъв, защото се справяме с жълтъците и белтъците сами. Но пък Терминаторът (наричаме го така, защото е безапелационен) е наистина уникален и със сигурност би свършил работа на някой, който няма много-много опит в кулинарните приключения. Или просто го радват умните кухненски роботи и аксесоари. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май