Bergmönch

Раница, велосипед, че и монах, в едно
Bergmönch

Един приятел обичаше да се шегува, че единственото, което запалените планинари получавали при изкачването на стоте най-високи планински върха, било болки в коленете. Естествено, че не сме съвсем съгласни – планинарството е очарователно занимание и спорт и едни от най-вълнуващите спомени, които имаме са именно от планината. Но слизането по стръмните пътеки наистина си има своя цена и може доста сериозно да стресира ставите ви. Навярно водени от тази идея, производителите на велосипеди KOGA създават Bergmönch раницата-велосипед.

Планинският монах (в буквален превод) тежи 9.5 кг и разполага с вместимост от 12 л и отделение за каска... която определено ще ви е нужна при спускането надолу. Производителят твърди, че само за 2 минути раницата може да бъде преобразена в колело. Или поне в нещо, което доста добре го наподобява и дори е оборудвано с преден и заден амортисьор, и дискови спирачки, с които да контролирате положението в случай, че стане напечено.

Идеята за преносим велосипед в планината определено ни допада, но ни се струва, че приложимостта на подобно устройство е доста ограничена. От една страна имаме голямото тегло, което след 2-3 часа изкачване определено може да се превърне в проблем, дори и за най-ентусиазираните от нас. А самият дизайн на велосипеда не предполага кой знае колко висока проходимост и това прави използването му препоръчително само по добре утъпкани, непресечени повърхности. Не ни разбирайте погрешно – в никакъв случай нямаше да се откажем от Монаха, стига да имаше негови дилъри и у нас.

По-добра представа за самата разработка на KOGA бихте могли да добиете в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 23.06.2011 | 12:18
    Добре си го казал Киро, и плюсове и минуси има :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май