Картофени „гнезда“ с жълтък

Картофени „гнезда“ с жълтък

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

картофи – 2-3 бр (400 г);

яйца – 4 бр;

шунка – 100 гр;

картофено нишесте – 2 супени лъжици;

праз или зелен лук;

сол, черен пипер – на вкус;

настърган кашкавал – на око и по вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Настържете обелените картофи на едро ренде. Нарежете шунката на ленти. Поставете съставките в голяма купа и добавете 4 белтъка (оставете жълтъците временно настрана). Добавете сол и черен пипер на вкус, картофено нишесте и разбъркайте добре всички съставки.

Готовата маса се разделя на 4 равни части и се поставя в предварително загрят тиган. В центъра на всяко "гнездо" направете вдлъбнатина за жълтъка. Запържете "гнездата" от двете страни до златисто кафяво. След това поставете по един жълтък в центъра на всяко "гнездо", поставете капака на тигана и гответе още няколко минути. По желание може да добавите настърган кашкавал.

Преди сервиране поръсете ястието с настърган лук. Цялото семейство ще оцени тази различна закуска.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември