Шампанското и пенливото вино подобряват паметта?
Ако до сега сте смятали, че с най-много ползи за здравето е червеното вино – жестоко сте се лъгали, защото шампанското му е сериозна конкуренция.
Според ново проучване проведено в University of Reading във Великобритания, изследователите стигнали до заключението, че три чаши шампанско на седмица значително подобряват паметта, но в същото време предотвратяват и възникването на дегенеративни заболявания.
Изследването е проведено върху мишки, но учените са на мнение, че същият ефект на шампанското се наблюдава и върху хора. Причината за ползата от шампанското се крие във фенолните съединения, които се съдържат в него пишат колегите от Göteborgsposten.
Освен това учените смятат, че умерената консумация на шампанско и пенливо вино е полезно и за сърдечно-съдовата система.
В случай обаче, че искате да употребявате алкохол, но да се възползвате от ползите, които притежава фенола, то наблягайте на боровинки, шипки, къпини, касис, черно грозде и какаови зърна.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Знаете ли, че...
![Шампанското и пенливото вино подобряват паметта?Ако до сега сте смятали, че с най-много ползи за... Шампанското и пенливото вино подобряват паметта?Ако до сега сте смятали, че с най-много ползи за...](http://fitwell.bg/pictures/1569948_340_.jpg)
Добави коментар