Съвети при започване на йога

Съвети при започване на йога

Най-важното

Ако сте постоянно изморени, не можете да се концентрирате и имате болки в мускулите, йогата е перфектното занимание за вас. Ето няколко съвета какво да направите преди да започнете да се занимавате с йогата.

Изберете си вида на йогата. Спрямо това на какво ниво сте, трябва да решите дали сте напреднали или до сега не сте се занимавали със спорт. Също така трябва да решите за какво ви е йогата - за намаляване на стреса, за заздравяване на мускулите, за отслабване и др.

Намерете си клас. След като сте си избрали какво ви е нивото, трябва да си намерите клас, който ще ви предложи всичко, от което се нуждаете. Също така гледайте да го съчетаете със свободното си време, защото е важно да присъствате на всички часове.

Изберете си удобни дрехи. Това е важно, защото когато носите удобни дрехи ще успеете да правите упражненията по-добре. Важно е да ги изберете преди да започнете, защото така ще си спестите време и трудностите да правите упражненията с неудобни дрехи.

Поставете си цели. Преди да започнете с йогата се запознайте с нея. Поставете си и цели, какво да постигнете с нея. След като сте си поставили цели вече можете да започнете борбата си да ги постигнете.

Неща, които трябва да правите:

- Не се притеснявайте да викате учителя да ви помогне.

- Направете няколко йога пози за начинаещи преди да започнете да ходите в залата. По този начин ще се запознаете с движенията на йогата.

- След първите тренировки ще имате силна мускулна треска - погрижете се за нея.

Неща, които да не правите :

- Не яжте обилно преди тренировка, това ще навреди на представянето ви.

- Пийте течности по време на тренировка. Така ще предотвратите схващанията.

- НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ !!!

Вижте още: Йога за енергия.

Вижте още: Йога пози за намаляване на стреса.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
йога начинаещи съвети

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май