Поза на седмицата: Скакалец

Чудесно допълнение към упражненията ви за корем
Поза на седмицата: Скакалец

Най-важното

Ако изпитвате затруднение да вдигате двата крака едновременно, изпъвайте ги един по един, като вдишате и издишвате на всеки.

Спокойно! Няма да ви караме да скачате. Все още – не :) С приличното намерение сме само да ви запознаем с още една супер яка поза от йога. Която може да изпълнявате даже и в обедната си почивка. Ако, разбира се, разполагате с достатъчно пространство и с хатха съмишленици.

Санскритското име на тази страхотна асана е Салабхасана. Но ние ще я наричаме за по-просто "скакалец".

Ползи: Тя ще ви позволи да разтегнете и тонизирате мускулите на гърба, недоволни от продължителното седене на едно място. Освен това би могла да се превърне в перфектно допълнение на упражненията ви за пояса:

Убедихме ли ви да пробвате? Хайде:

Легнете по корем на фитнес постелка, със събрани един до друг крака и с чело, опряно в земята. Поставете ръцете от двете страни на тялото, така че дланите да сочат към тавана.

Докато вдишвате, повдигнете долните крайници, главата и гърдите от пода максимално високо. Едновременно с това изпънете и ръцете хубаво назад.

Издишайте и се опитайте да отпуснете раменете. Ще ви се наложи да напрегнете леко мускулите на дупето, за да извършите пълноценно разтягане на тялото. Накрая изпънете главата назад – все едно се опитвате да я допрете до пръстите на краката си.

Пробвайте да останете в тази асана за около 5 вдишвания и след това починете на шалтето.

Сега завръщането към работния процес ще е много по-приятно, обещаваме ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май