Лудница в класа по йога?

Става такава, когато студиото е препълнено с народ, например
Лудница в класа по йога?

Случвало ли ви си е да очаквате практиката си по йога с дни, а когато дойде уреченият ден за провеждането на класа, да преживеете истинско разочарование в студиото? На мен никога :)

Защото планирам сесиите си така, че те да ми носят само положителни емоции - на места, за които съм сигурна, че няма да ме разочароват.

Но, да, знам, че понякога нещата не се сбъдват според представите и предварителния план на практикуващия. Може да се окаже, че в избраната от него зала има прекалено много хора и никакво място за разполагане на фитнес шалтето. А вместо спокойствие, класът да донесе повече стрес и раздразнение.

Всъщност, истината е, че лесно можете да си спестите евентуалната лудница на подобно мероприятие. Просто ходете в зали, където има предварително записване за часовете. Логично е тук преподавателите се съобразяват с броя на присъстващите и да нямат амбиция да превръщат заниманието си в Дядовата ръкавичка :) Нещо повече, голяма е вероятността при първо посещение да получите сериозно внимание и консултация от инструктора (защо не и отстъпка от цената?), което е чудесно, няма майтап.

Събирането на оптимална група означава, че всеки човек ще получи персонална грижа и насока и никой няма да бъде пренебрегнат за сметка на друг. Поне според моите разбирания.

Иначе, през есенно-зимния период е важно и още нещо, когато става въпрос за практикуване на закрито: доколко отоплени са помещенията за йога. Вътре трябва да е приятно в температурно отношение, особено по време на релаксиращите техники. Тогава тялото се отпуска и продължителното му оставане в неподвижно състояние при хлад повишава риска от категорична настинка.

Та, така. Имайте едно наум и направете всичко възможно никога да не бъдете разочаровани от йога. Междувременно, адски държа да ви покажа едно видео, което демонстрира лудницата, която е често срещано явление в клубовете в Ню Йорк, например. Там възможността от претъпкване с практикуващи е двойно по-голяма, а когато повечето от хората си имат своите "анти-йога" навици, тогава става съвсем сложно :)

Гледайте и се радвайте, че правите йога тук, а не отвъд Океана: 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април