Йогапедия: ин йога

Философията среща тялото и двете се обединяват
Йогапедия: ин йога

Може и да си въобразявате, че знаете (почти) всичко за йога, обаче ние сме се заели да ви покажем, че изобщо не е така. Искаме да кажем, че философската система има толкова много последователи, разклонения и течения, че постоянно откриваме нови и нови. Освен това се стараем да запознаваме с тях и онези, които все още не познават магията на йога.

Следващото направление е:

Ин йога

Произход: Смята се, че този вид йога има много древни корени, но те са разнопосочни и са представени на света едва през последните 30 години.

Поли Зинк – кунг-фу боец с много титли и награди, твърди, че сам е създал и развил учението. Той съчетава елементи от индийската хатха йога с такива от китайския таоизъм и добавя свои интерпретации на различни философски постулати и практики от Древен Китай.

Оригинално нарича учението си таоистка йога, но тъй като има няколко други дисциплини, които се наричат по същия начин, с времето уникалният му стил започва да се нарича ин йога. Това става и благодарение на ученика му Пол Грили, който днес е сред най-известните последователи и учители на течението. С времето обаче, Пол модернизира по свой начин не само философските, но и чисто физическите аспекти на ин йога.

Философия: насочена е към самонаблюдението, самопроникването и самоанализа. Представлява комплекс от бавни, предимно седящи и лежащи пози, които се изпозлват за максимално разтягане и развиване на гъвкавостта, и пози от стоеж или с повече напрежение, чиято цел е да тонизират мускулите в цялото тяло, да повишат силата и издръжливостта.

Очаквайте: монотонни сесии, които ще подложат на тест не само търпението ви, но и физическата издръжливост на цялото тяло. Някои пози изискват изключителна концентрация и психическа сила, тъй като може да останете в тях до 10 минути. Упражненията са съсредоточени особено много в областта на гръбнака, таза и краката и развиват именно мускулите около тях.

Опитайте: ако търсите пълен релакс от "модерния" си, нервен начин на живот. Ин йога ще ви научи на търпеливост и ще развие гъвкавостта на тялото ви до неподозирани нива.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май