Йога поза на уикенда: Свещ

Лесна е, ще я направите
Йога поза на уикенда: Свещ

Добре, де, танцуващото куче може би не беше вашата поза. Днес ще ви предложим да изпълните тази, която е доста по-лесна, обещаваме. Освен това, тя е супер подходяща за събуждане, ще се уверите сами.

Между другото, вече сте я правили - в часовете по физическо. Нека сложното й санскритско име Саламба Сарвангасана не ви обърква. Става въпрос за обикновеното упражнение "свещ".

Да си го припомним, а?

Легнете по гръб на шалтето. Сега изтласкайте дупето и краката нагоре. Целта е да ги поставите заедно с раменете в една равнина, като изправена свещ. Помогнете си с ръцете, като ги сложите в долната част на гърба, а лактите дръжте прилепнали на земята.

Когато изправите тялото, опитайте да не свивате краката в коленете. Ще ви е по-лесно, ако ги държите събрани един до друг. Не напрягайте мускулите в задните си части, а по-скоро тези на корема. Главата трябва да лежи спокойно на пода, а брадичката ви - почти да докосва гърдите. 

Задръжте свещта си права в продължение на няколко вдишвания и после бавно свалете краката на земята. Оттук свийте долните си крайници в коленете и ги приближете към гърдите. Пак вдишайте няколко пъти.

Това преобръщане ще позволи в главата ви да нахлуе кръв и като цяло ще подобри кръвоснабдяването в мозъка. Тоест, ще ви зареди с енергия за всякакви уикенд приключения.

Обаче, не се изправяйте мигновено. Останете в спокойна, 5-минутна почивка на шалтето, преди да се впуснете в действие.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май