Дрехите за йога

Удобни, по тялото
Дрехите за йога

Най-важното

Предлагаме ви своите идеи за йога облекло, но не сте задължени да ги следвате. Ако вече сте избрали подходящи дрехи за практиката си, супер! Не забравяйте, че основната ви цел е постигането на комфорт.

Палавници, обещаваме ви, че съвсем скоро ще ви разкажем за онази разновидност на древната индийска практика, наречена обещаващо "гола йога" ;)

Но точно сега, в този сибирски студ, предпочитаме да не разголваме заниманията ви. Обратното. Ще се постараем да ви облечем добре за следващата ви сесия.

Не, няма да ви караме да тренирате с якето, с ушанките и с ръкавиците. В класическия си вид йога може да не е високо интензивно занимание, но със сигурност ще ви позволи да се стоплите. Затова не се нуждаете от екипировка за Северния полюс, спокойно.

В крайна сметка, за да постигнете максимален комфорт в дрехите си, може да се доверите на:

Легингс

Момичета, знаем, че той е ваш добър приятел открай време. Затова сигурно ще ви зарадваме, ако ви кажем, че ще ви свърши перфектна работа в класа по йога. Защо?

Ами, еластичната материя, от която е направен, ще ви позволи да изпълнявате спокойно всяка поза и няма да затруднява движенията ви. Съветваме ви обаче да си харесате легингс в тъмни шарки - черен или кафяв. Причината е ясна: не се мърси толкова бързо.

Момчета, вие също може да навлечете клин – знаете, че има и мъжки модели. Но понеже се съмняваме, че ще го направите, ви препоръчваме да заложите на удобен анцуг. Нека обаче същият не бъде прекалено отпуснат в кръста. Защото рискувате да го "изгубите" по време на тренировката.

Дами, и вие може да си позволите по-широко долнище, но гледайте то да не е с дълги крачоли, защото ще ви пречат. Казваме ви го от личен опит.

Блуза с дълъг ръкав

inm.com Спрете се на горнище по тялото, изработено от тънка, памучна материя.

Бъдете сигурни, че твърде широката блуза ще възпрепятства изпълнението на т. нар. обърнати асани. Представете си какво ще стане, когато направите стойка на глава и сте облечени с подобна...

Цялата ви горна дреха ще се свлече надолу, а сме сигурни, че не искате това, нали?

В случай, че залата е добре затоплена пък, облечете блуза с къс ръкав или потник, но отново по тялото.

Чорапки

Според нас, не е добра идея точно през зимата да тренирате боси, макар че в някои йога класове у нас практиката е точно такава.

По-добре обуйте къси спортни чорапи, за всеки случай. В крайна сметка, последните се събуват лесно, нали?

Е, хайде! Пожелаваме ви топла и комфортна практика :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май