Да ти замирише на йога

Буквално!
Да ти замирише на йога

Добре, де. Съгласна съм, че заглавието е малко подвеждащо, но няма как - нуждите на темата го оправдават. Всъщност, ако древната индийска практика наистина имаше аромат, за мен той щеше да е на морски бриз или на нещо свежо и успокояващо.

Истината обаче е, че някои ухания могат съвсем отговорно да допринесат за провеждането на по-успешни занимания по йога – иначе казано, да енергизират и да мотивират към прогрес в сесията.

Правилно се досетихте! Вадете шишенцата с етерични масла. Ето тези три, например, ще ви свършат перфектна работа в тренировката:

От лимон

Миризмата на цитрус бързо превзема всички сетива, събужда и тонизира. Това означава едно: че ще имате сили да усвоите новите техники и даже да ги затвърдите.

От розмарин

Въпросното масло ще ви помогне да се фокусирате максимално добре в деянията си и ще циментира концентрацията ви – последната, както знаете, е страшно необходима в практиката.

От мента

Гаранция ви давам, че ароматът на това масло ще запали фитила на амбицията. Дори стойката на глава няма да ви се опре.

Както се досещате, спокойно може да практикувате и в стая, лишена от ухания. Но защо пък да не си ги осигурите? Как: слагайте по няколко капки от някое от маслата в аромалампа и дишайте.

Значи, не мога да не ви попитам: как протича вашата практика и на какво мирише :) 

Споделяйте тук или във фейсбук, където ви е по-удобно.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април