Да практикувам ли йога?

Да практикувам ли йога?

Може да ви се струва невероятно, но йогата е най-доброто упражнение. Вижте защо!

1796625

Ето няколко причини да започнете веднага практикуването на йога.

Голяма част от известните личности започнаха да практикуват йога. Може би е мода или просто подражание, но най-сигурното е, че да практикуваш йога наистина си заслужава.Тя наистина е едно от най-известните занимания към момента. В тази статия ще ви разкрием и най-важните и истински  причини, практикуването на йога да е наистина най-доброто физическо упражнение между всички такива упражнения.
Чрез практикуването на йога се нормализира нивото на хормоните.В ежедневието ние сме подложени на постоянен стрес. Тогава тялото отеля хормони. Един от тях е кортизол. Когато организмът е наситен с този хормон на стреса, хормоналния ни баланс се нарушава и не функционира нормално.Този хормон ни пречи.Пречи на организма ни.

Тогава идва ред на йогата. Тя може да помогне производството на този хормон да се забави и намалее. Чрез йогата тялото се поддържа в нормална хормонална среда.

тимулиране на  нервната система
Стресът дава отражение на всички системи в организма, но най-голямо влияние има върху нервната система. Чрез практикуването на йога може да влияем върху парасимпатиковата система,като така възстановяваме баланса и се успокояваме.Това не е единствения положителен ефект. Така влияем и на храносмилателните органи, кръвното налягане, работата на ендокринни жлези и сърдечна честота.

Йога срещу зависимост
Може да използваме йога и срещу различни зависимости. Тя може да накара човек да се откаже от своите зависимости или пристрастявания. Тя е доказала вече това свое свойство. Има не един и двама човека, които чрез йога са си помогнали да се "излекуват" от различни вредни навици. Когато практикувате йога в мозъка се отделя допамин. Той кара хората да се чувстват облекчени и задоволени. Допаминът е химикал в мозъка, колкото и странно да ви изглежда на пръв поглед. Усещанията, които изпитвате от различните химични вещества, към които имате зависимост, се заместват по някакъв начин, а именно чрез практикуването на йога.

1796626

Йогата увеличава мозъка
Знам, че ви изглежда невъзможно и нереално. Правени са изследвани с ядрено магнитен резонанс и е установено  че чрез практикуването на йога се увеличава сивото вещество на мозъка. Така, че практикувайте йога, за да сте по-умни и нещата да ви се случват по-лесно.
Ако практикувате продължително време йога, мозъчната функция ще бъде подобрена. Вече повярвахте ли, че йогата допринася за подобряване на състоянието ви цялостно?

Йогата по време на бременност
Специалисти съветват по време на бременност да се практикува йога.Тя подпомага по-лесното и безболезнено раждане. Също съветват да се обърнете към йогата и за зачеване, тъй като при йогата има пози, които ще увеличат шанса ви за дете.
съществува и бикрам йога, която ще ви помогне да отслабнете. Вече има и такива случаи, които доказват това и свойство.

Йогата подобрява имунитета
Когато се намалява кортизола в кръвта, имунните защити се подобряват. А както вече казахме, чрез йогата кортизола намалява. Когато той е във високи стойности , функционирането на имунната система намалява и не функционира качествено.

Йогата провокира антиоксидантните ензими да секретират

Тя предпазва от свободните радикали, които ни причиняват туморно израждане на клетки и стареенето преждевременно.

ключови думи:
йога практикуване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април