В час по йога 4

Да улесним изпълнението на поза герой
В час по йога 4
inm

Във виртуалния ни клас по йога миналия път взехме една много приятна асана, подходяща за изпълнение на медитация и пранаяма.Точно така. Научихме как се прави поза герой или т. нар. вирасана.

А в случай, че сте започнали да я упражнявате съвестно, днес ще побързаме да ви дадем няколко съвета, които ще ви помогнат да я усъвършенствате по-бързо и безболезнено.

Както казахме вече, тази коленна позиция, при която седалището застава между ходилата, а дупето – на земята, никак не е лесна.

Тя е истинско изпитание за хората с болки и схващания в коленете, както и за тези, които не могат да се похвалят с голяма мобилност в глезените.

Но решение има:

  • Слагайте меко одеяло между дупето и краката си - по този начин. Това вероятно ще намали неудобството в коленете. Когато постигнете комфорт във въпросната позиция, постепенно започнете да раздалечавате стъпалата, за да достигнете до същинското заемане на позата – тогава, когато одеялото няма да ви е необходимо вече.
  • Добра работа ще ви свърши и т. нар. йога блокче, за което сме ви говорили и преди. Използвайте го в хоризонтално положение, като поставяте седалището върху него и притискате въпросния фитнес атрибут от двете страни с ходилата си. Така

В крайна сметка, правете упражнението внимателно, с едно на ум. Не насилвайте тялото си и не му причинявайте излишна болка.

Е, надяваме се да сме били полезни :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май