Балансирайте хормоните с йога

Отделете 10 минути за по-добро здраве!
Балансирайте хормоните с йога

Йогата е най-добрия начин да постигнем вътрешен баланс и да се погрижим за физическото си и психическо равновесие. От изключително значение е да практикуваме всеки ден по малко йога, но в същото време да не пренебрегваме нуждата от релаксация чрез пълноценна медитация.

Според най-новите изследвания публикувани в Journal of Alternative and Complementary Medicine, става ясно че по-дългата и по-дълбока форма на йога медитация – наречена йога Нидра – може да доведе до цялостно балансиране на хормоналния баланс при жените с менструални проблеми без значение от тяхната възраст.

Ето тук можете да получите ценни напътствия как да я практикувате сутрин и вечер:



Постигането на вътрешен баланс до голяма степен се контролира от дишането и от умението ви да се концентрирате върху мига, като в същото време напълно освободите съзнанието си от делничното. Пълноценната релаксация може да доведе до цялостен оздравителен ефект, особено ако сте постоянни.

Изследователи в Индия след месеци на проучвания и проследяване на 150 жени, които имали проблеми с нередовен цикъл преминаващ с крампи, болки и тежко кървене, които били на синтетични хормони с цел регулиране на хормоналния баланс не постигнали напредък за разлика от другата група от 150 жени със същите проблеми, които практикували йога Нидра за 35 до 40 минути пет пъти седмично.

След 6 месеца - хормоналните профили доказали, че жените които практикували йога Нидра са имали нормални нива на хормоните, за разлика от тези, които били на медикаменти, но не практикували йога.

Предлагам ви и 10 минути йога упражнения, благодарение на които ще постигнете хормонален баланс. Ще съхраните високия си метаболизъм и в същото време ще се освободите от вътрешното си безпокойство. Практикувайте йога позите с йога медитацията, за да постигнете наистина отличен краен резултат.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април