Акройога - съвършенство и красота на движенията

Не правете тези упражнения вкъщи!
Акройога - съвършенство и красота на движенията

Акройогата и всичко онова, от което човек се нуждае, за да се чувства спокоен и щастлив в ежедневието, а именно издържливост и доверие на човека до себе си.

Акройога е микс от йога, акробатика и лечебни изкуства. Тези три практики идващи от древността създават взаимност между двама души. Хармонията е част от изпълнението на този вид йога.

Съществуват три основни пози в акройогата – лежащ, летящ и наблюдаващ:

- Лежащ е най-често човека в основата, който е по гръб. Тази поза дава възможност ръцете и краката да осигурят максимална стабилност и подкрепа на летящия. Основните точки на контакт са всички основни части от тялото. В този случай, лежащият отговаря за стабилността и заземяването на летящия.

- Летящ е лицето, което се издига от земята с помощта на лежащия. Може да изпълнява серия от динамични и гъвкави упражнения – част от които буквално ти спират дъха, докато ги наблюдаваш.

- Наблюдаващ е лицето, което има обективен поглед върху партньорите изпълняващи позите и трябва да гарантира безопасното приземяване на летящия, в случай на допуснати от партньорите грешки.

Насладете се на красотата на движенията и постигната хармония в предложеното от нас видео.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април