500 бременни правят заедно йога в Китай

Бъдещите мами подобриха рекорда на Гинес за най-масова "бременна" сесия
500 бременни правят заедно йога в Китай
inm

Само си ги представете: стотици жени с прилично закръглени коремчета изпълняват в синхрон различни техники и упражнения от йога! Точно това се случи преди броени дни в китайския град Шънджън, където 500 бременни смело разпънаха фитнес шалтетата си, за да се посветят на групова практика.

Целта: в продължение на 30 минути дамите трябваше да правят различни упражнения без да нарушават последователността и установения ритъм в тренировката. Общо 423 от участничките успяха да се справят с предизвикателството, с което успешно подобриха държания до този момент рекорд на Гинес за най-масова практика на бременни.

Инициативата е част от програма, целяща да насърчи естественото раждане в Китай, където близо 47% от бъдещите майки решават да раждат с цезерово сечение.

Разпитани след практиката, участничките в масовата йога признават, че древната индийска система ги кара да се чувстват изключително добре. Самите бременни вярват, че въпросното занимание ще им помогне по-лесно да дадат живот, както и, че ще направи дечицата им здрави и силни.

Ние също сме на мнение, че йога за бременни представлява чудесна физическа активност, така че не се колебайте да ѝ се посветите, ако се намирате в този период от живота си.

Иначе, можем да ви покажем един наистина кратък видео обзор на случилото се в Шънджън. Забавните рисунки по коремчетата на жените безспорно създават настроение, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април