Природни рецепти против диабет

От Учителя Петър Дънов
Природни рецепти против диабет

Предлагам ви извадка от рецептите на Учителя Петър Дънов, която може чувствително да подобри здравословното ви състояние. Ето какво казва самият Петър Дънов за болестите:

"Истински лекар е само този, който разбира причината за всяка болест и помага на хората. Той е асистент на Природата и работи съобразно нейните закони. При лекуването на болния има три фактора, които взимат участие в оздравя­ването му: Природата, лекарят и самият болен. Природата дава на човека помощ 50%, лекарят 25% и болният 25%. Последен има думата болният. Не вземе ли участие в лекуването си, усилията на Природата и на лекаря ще пропаднат. За да бъде човек здрав, трябва да разчита на себе си и на непосредствения контакт с Природата. Ако в някои отношения самата Природа ви противодейства, тя ще ви покаже и изходен път от това положение. Създаде ли ви известна болест, същевременно ще ви покаже и пътищата, по които можете да се излекувате. Не всички болезнени състояния са болести. Например хремата, треската не са болести, но състояния за пречистване. Чрез тези състояния организмът се чисти от излишните утайки и наслоявания."

1520136Община Свищов

ПРОТИВ ДИАБЕТ (ЗАХАРНА БОЛЕСТ)

1. Да се яде варено жито, като житото да е вряло 1 час. Да се дъвче бавно и добре. Когато житото узрее, да се вземат по 50гр. сурово жито на ден.

2. Да се свари царевица. Зърната да се ядат, а сокът да се пие.

3. Да се правят слънчеви бани.

4. Всяка вечер да се мият краката с топла вода.

5. Никакви  захарни  храни,  никакви тлъстини. Като се яде да не се преяжда, ще ставате от масата леко гладни.

6. Да се употребяват по 100-150 гр. хляб на ден.

7. Повече зеленчуци да се ядат: спанак, салата, пиперки, домати, моркови и т.н. Боб да не се яде. Да се набляга на киселите плодове.

8. Да се употребява трахана.

9.  Да се намалят киселините, като оцетът например, но лимони може да се ядат.

10.  Мляко и млечни продукти: сирене, кашкавал и т.н., да не се употребяват. Може само по съвсем малко прясно мляко. Солено също да не се яде много.

11. Да се правят екскурзии на чист въздух, сред природата.

Според Учителя животът близо до природата играе важна роля за постигането на вътрешна хармония, а оттам до доброто здраве крачката е съвсем малка.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април