Силвена Роу: Опасно е да се пие много вода

Силвена Роу: Опасно е да се пие много вода
"В България и всъщност никъде хората не пият достатъчно вода. Много вода да се пие също е опасно, внимавайте. Трябва да се консумира не повече от литър и половина максимум вода на ден".

Това каза шеф Сливена Роу пред bTV.

"Яжте марули, те са с най-ниски калории и с най-висок процент вода – 96%. Краставицата в България съдържа 95% вода, тиквички, домати – 94% и динята – 92%. Сега е сезонът на дините и ягодите, които имат около 91%. Това са храните, които трябва да ядем. Правете си бульони, студенти супи и тартори, за да може да намалите температурата на тялото", съветва Силвена Роу.

По думите ѝ обаче голямото количество студени храни и напитки също не са полезни.

"Внимавайте с ледените напитки и сладоледите, защото температурата на тялото спада страхотно много и то започва да енергетиизра себе си, за да възпроизведе повече температура. Храносмилането изисква страхотно много енергия. Кафето и чаят са диуретици, те са дехидратиращи вместо да ни хидратират. Ако пиете едно кафе – две чаши вода, за да си повдигнете хидративното ниво", каза тя.

По думите на шеф Силвена Роу през лятото трябва да ядем леки и лесно храносмилаеми храни. 

"Това е сезон, в който трябва да се ядат най-много зеленчуци и плодове, месо да се яде не повече от около два грама на кило. Ако сте 80 килограма, яжте по 160 грама протеин на ден, но да не се яде в никакъв случай тежка храна. Тя не само ни затлачва, унива и ни прави летаргични, мързеливи и т.н., тя изисква много усилия на тялото ни за храносмилане", обясни тя.

Силвена Роу отново напомни колко полезно е пиенето на вода с лимон сутрин и разкри няколко подправки, които биха ни се отразили благоприятно.

"Има една подправка, която всеки трябва да взима, освен ако няма медицински проблем и трябва да се допита до доктора. Ако сте здрав и силен, слагайте сутрин като се събудите, без изключения, една-две чаши вода с малко лимон. Добавям и една лъжица чист оцет от ябълка и три пъти кайен, специална чушка. Той е страхотен за разреждане на кръвта и прочистване на артериите. После пия огромна чаша със зелен чай. Друга важна подправка е кервизът, листата му и самият той имат много висок процент вода, добавяйте го във всяка салата", посочи тя.
ключови думи:
Силвена Роу

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Рак
22 юни – 22 юли