Пиле с броколи: Рецепта от Тони Димитрова

Пиле с броколи: Рецепта от Тони Димитрова

Обичаната певица Тони Димитрова е фурия не само на сцената и в живота, но и в кухнята. Кулинарията за нея е страст и хоби и признава, че с удоволствие готви за приятели, когато има време. Макар да е морско чедо, бургазлийката не обича всички дарове на морето, но има афинитет към рибата, особено калкана. Споделя, че най-хубавите риби са пържените, и харесва простичките, но вкусни рецепти.

Пиле с броколи


ПРОДУКТИ: 1 пиле, 250 г замразени броколи, 200 г синьо сирене, 50 г краве масло, червен пипер и сол на вкус, 1/2 кг картофи, 50 г краве масло, черен пипер и сол на вкус.
 
ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Картофите се нарязват на едри парчета и се сваряват в подсолена вода. Броколите се нарязват на едро и се слагат в дълбок съд. Синьото сирене се нарязва на малки кубчета. Кубчетата сирене се сипват при броколите, добавя се кравето масло и се разбъркват добре. Пилето се пълни с приготвената смес, слага се в йенска тава, намазва се с масло, и се поръсва с черен пипер. В тавата се сипва останалата плънка и се налива малко вода. Пилето се слага във фурна и първите 15 минути се пече на 250 градуса, след което температурата се намалява до 180 градуса и се пече още 20-30 минути.  Докато са още топли, сварените картофи се отцеждат от водата, добавя се маслото и започват да се "друсат" под капак. Накрая се подправят с черен пипер и сол на вкус и се поднасят като гарнитура към месото.

Източник: Ретро

ключови думи:
пиле с броколи

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май