Над 150 уникални брошки къта Евгени Минчев

Над 150 уникални брошки къта Евгени Минчев

Приветлив и различен, обожаван и странен за онези, които не го познават, благотворителят и пиар лорд Евгени Минчев има своите хобита и тайнства точно като за ранга си на неизменна звезда.

В неговия богат гардероб задължително присъстват брошките, с които е познат в България и Англия, където прекарва половината си време. Те са са отличително и любимо бижу на поета, певец и бизнесмен. Над 150 от тях къта в колекцията си Минчев, а изработката им е изящна и всяка от тях е уникална - едни са старинни, направени от злато, емайл и скъпоценни камъни. Други - също от благородния метал, подчертават ексцентричността на Евгени.

Някога предводителят на светския живот носеше вратовръзки, които днес е заменил с папийонки.  Притежател е на десетки маркови аксесоари от този вид и рядко може да бъде видян без някоя от тях.

Сред над 150-те има и ексцентрични

И макар да не колекционира преднамерено горните бижута и аксесоари, той вероятно е един от неколцината в България, които могат да се похвалят не само с количеството, но и с неповторимостта им.

Друга него странност наскоро цъфна на балкона му на улица Оборище - това е огромен портрет на Емил Димитров, направен от пясък и бетон в почти двуметров ръст. Съседи смятат, че това е в "чест" на Лили Иванова, която живее в съседната на Евгени кооперация. Портретът е дело на Коко Арт и са били необходими четирима души, за да го закачат. Всички знаят, че лорд Минчев идва в София по покана на легендата Емил Димитров и неговия импресарио Васил Андреев, които първи му подават ръка в неговото юношество. По-късно Евгени пише книгата "Моят Емил”, в която разказва за спомените си с двамата. Освен този ексцентричен портрет, домът на Евгени е пълен с картини на Николай Панайотов, проф. Валентин Старчев, Светлин Русев, Георги Баев и други.  Дава шанс на млади автори и купува техни картини, за да ги подкрепи.

На Имперския бал в Лондон, в чийто комитет е

За своята благотворителна дейност по света Евгени бе награден само преди дни с награда от името на Британското парламентарно общество за изкуство, мода и спорт, както и бе обявен за посланик на същото. Президентът на Обществото пристигна лично в София , за да връчи сертификата за посланик, в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова.

Четенето е другата страст на известния българин, който винаги е заявявал, че когато чете книга, сякаш се допитва до Бог. Това личи от щедрата на заглавия библиотека, на която е отделено особено внимание в дома му. Най- новото му увлечение е писането на авторски песни. Само преди година за първи път започна да създава своя музика, по свои стихове и ги изпълнява сам. Сред безспорно успешните му хитове са "Майките”, "Балерината”, "Ако ангел си ти” и др. Предстоят негови концерти в зала България и в Лондон.

Лорд Минчев е чест гост в предаванията на телевизия 7/8

Едно от най-забавните му според него занимания е да пътува с влак. Често си прави този експеримент и оставя шашардисани пътниците, които се побутват в недоумение дали е той или негов двойник. Евгени казва, че харесва мириса на влак и това му връща спомените, когато е бил школник във Военното училище в Горна Оряховица. Оттам до Пазарджик, където е живял, той пътува с влак, а веднъж едва не примира от глад в 14-часов престой на гарата в Стара Загора - годината е 1980, а той не може да си позволи дори вафла от лавката на перона. Лорд Минчев си спомня, че не му е достигнала само стотинка и е опитал да бръкне във фонтана с хвърлени вътре монети, но един милиционер следил зорко това да не се случи...

Заедно с пеенето, писането е поредното увлечение на Евгени - има  издадени над 15 книги с поезия, проза и една автобиография. "Десетки са моите премеждия, но стотици са триумфите ми”, казва той. И не престава да прави благотворителност, като неведнъж е поставян начело на класации за състрадателност редом с имената на Силви Вартан, Димитър Бербатов и други. Новият му проект "Надежда за България”  цели да обедини младите хора, завършили по света, които искат да приложат знанията и опита си тук. За целта той вече е потърсил моралната подкрепа на министри от новия кабинет.

Здравословно хоби на ексцентричният мъж е ходенето пеш. Понякога той извървява повече от 12 километра, между срещите си и ненавижда таксита, които използва в най-крайна нужда. До студиото на Артур Надосян, което е на 6 километра от дома на Евгени, той взема пеша и в двете посоки. Независимо от сезона, минувачите могат да видят забързания му силует а той никога не отказва почитатели да си поговорят или снимат с него. Няма случаи, в които Евгени да е отказал да побъбри с някого, проявил интерес към персоната му. Нарича това обмяна на учтивост и е горд да ходи сред хората, да ги опознава, да им даде шанс за същото спрямо него.

С брошката пчела и в целия си блясък

Никак го няма в готвенето, но прави някои интересни опити в кухнята, когато готви за любим човек. Обикновено обогатява вече приготвена другаде храна, като добавя по свой вкус още продукти или подправки. Казва, че е царят на варените яйца, макар веднъж да е звънял на свой приятел в Лондон да пита колко минути се вари яйце. Кулинарният шедьовър на Евгени е пица, която макар направена навън, той гарнира допълнително с пържено яйце и фета сирене, с добавка от босилек или друго. Понякога прави салата фатуш с варен ориз и заливка от мляко, мед и горчица. Гостите му винаги са оставали удивени от странния, но забележителен вкус.

ХРАНИТЕЛНИТЕ ЗАБЛУДИ – НОВА ТЕМА, НОВА КНИГА

Евгени е започнал писането на книга за хранителните заблуди. Самият той отслабна с близо 12 килограма за последните две години и смята, че храненето определя живота, поведението, мислите ни. Намира, че българите живеят напълно нездравословно а заблудите относно някои храни и начина им на приготвяне са абсолютно за смяна. В тази книга, освен собствените си съвети за правилно хранене и следене на калориите, лорд Минчев е поканил знатни дами да разкажат за своя начин на хранене и отношение към живота. Книгата се очаква да излезе до есента.

АВТОМОБИЛИТЕ – ЛОША ИНВЕСТИЦИЯ

Повечето хора не знаят, но Евгени е в бизнеса с недвижими имоти, като купува, реновира и отдава под наем собствени жилища. Разочарован от майстори, повечето от жилищата боядисва сам и извършва собственоръчно онова, с което може да се справи. Пред няколко години окончателно решава да се "сбогува със суетата" и продава всичките си автомобили, които според него са един незаслужен разход и лоша инвестиция. Попитан дали като може да кара трамвай, шофира лек автомобил, лордът с лаконична ирония отсича: "Не”.

Източник: България Днес

ключови думи:
Евгени Минчев

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни