Любимата дъщеря на Путин: Коя е тя?

Любимата дъщеря на Путин: Коя е тя?

Включването в списъка със санкционираните лица на любимата дъщеря на Путин отново провокира интереса на медии от цял свят към нея. Въпреки че се знае изключително малко за семейството на руския президент, разследвания на различни медии показват, че Мария Воронцова е по-голямото му дете, родено на 28 април 1985 г. Той никога не е споменавал името й, както и това на сестра й Катерина Тихонова. Преди няколко години държавният глава обясни, че не желае да коментира своя личен си живот и децата си заради сигурността им.

"Дъщерите ми живеят в Русия и са учили само в Русия, гордея се с тях. Те говорят свободно три чужди езика. Но никога не обсъждам семейството си. С никого", категоричен бе Владимир Путин.

Мария Воронцова е по-голямата дъщеря на руския президент, плод на брака му с бившата му съпруга - стюардесата Людмила Путина. Не е ясно защо Мария решава да използва именно тази фамилия.

Родена е в Ленинград,

но детството й минава в Дрезден, където семейството живее, когато Путин е офицер в бюрото на КГБ. Въпреки че се връщат в Русия,

тя и сестра ѝ са изпратени за кратко в Германия,

когато се водят ожесточените гангстерски войни с участието на тамбовската престъпна група, която поема контрола върху целия горивен и енергиен бизнес в Санкт Петербург. Има данни, че именно Мария свири на цигулка на дипломатическа закуска, организирана от генералното консулство на Русия в Хамбург. Тя завършва немското училище в Москва, което е свързано с германското посолство в Русия - в него учат много деца на дипломати от Швейцария, Австрия и Германия. Три години след дипломирането си постъпва в Санктпетербургския университет едновременно със сестра си Катерина. Учи биология и след това медицина в Московския държавен университет.

Воронцова е детски ендокринолог,

а изследванията й са насочени към редките генетични заболявания при децата. Тя е академик, съавтор на няколко научни книги и е учен в Изследователския център по ендокринология в Москва. Според информация на Би Би Си Мария е един от собствениците на компания, която планира да построи огромен медицински център. Още през април 2021 г. стана ясно, че руските власти ще отпуснат 200 млрд. рубли за генетични изследвания под нейно ръководство. Според някои публикации Мария е

съветник на Владимир Путин по генно инженерство,

особено по отношение на използването на метода за редактиране CRISPR. Противници на режима на Путин дори спекулират, че това може да е свързано с изследване за генномодифицирани деца, но разбира се, доказателства в тази посока няма.

"Воронцова ръководи финансирани от държавата програми, които са получили милиарди долари от Кремъл за генетични изследвания", съобщи Министерството на финансите на САЩ, след като обяви, че тя е сред лицата, санкционирани заради войната в Украйна.

Руски медии твърдят, че Мария подкрепя военните действия на баща си и подлага на съмнение международните доклади за жертвите и конфликта.

Странното в случая обаче е, че според "Дейли мейл" Путин е забранил на дъщеря си да пътува в чужбина за 37-ия си рожден ден, който ще се състои тази седмица, заради опасения, че тя няма да се върне. Воронцова е възнамерявала да отиде до приятелска на Русия страна на тропически плаж заедно с новия си партньор - 33-годишния Евгений Нагорни, с когото живее, след като се е разделила с първия си съпруг - нидерландеца Йорит Фаасен,

син на полковник от НАТО

Руският президент категорично забранил и наредил засилена охрана на Мария.

Всъщност до този момент имаше само догадки за съпрузите на Воронцова, но разследване на телевизионния канал Current Time и Meduza.io разкри някои подробности. Според него първият й мъж е бизнесменът Йорит Фаасен, за когото била омъжена над 10 години. Нито в Нидерландия, нито в Русия обаче има регистрирано свидетелство за граждански брак. Смята се, че то никога не е публикувано и е заличено. Няма информация кога двамата се запознават. Снимка от средата на първото десетилетие на XXI показва Мария по време на карнавал в чест на кралицата на Нидерландия в Лайден - родния град на Фаасен.

На друг кадър, публикуван в нидерландски вестник, се вижда как Фаасен поставя табела на стъкло в Лайден заедно с жена, която много прилича на дъщерята на Путин. Публикации в нидерландските медии показват, че двамата организират сватбена церемония в замък във Васенаар. Някои от присъствалите на сватбата тогава са цитирани да казват, че "родителите на булката не са присъствали, но там е била малката й сестра".

През 2009 г. същият вестник пише, че Фаасен и Мария вече живеят заедно в модерен пентхаус в центъра на града. Документи в кметството показват, че за имота той е платил 700 хил. евро. Техни съседи споделят, че често са виждали двойката да пазарува в местните магазини.

Всъщност именно пред тази сграда хора против войната в Украйна са поставили украинско знаме и са залепили писмо на пощенската кутия с апел:

"Здравей, Мария Путина. На по-малко от две хиляди километра от вашия мирен район има

свободна държава, която баща ви унищожава

Невъзможно е да се стигне до него, дори палач не може да го спре, но родителите и децата са друга история... Както пише Александър Солженицин, "линията, разделяща доброто и злото, пресича сърцето на всеки човек". Моля, послушайте сърцето си, за да стигнете до сърцето му и да спрете това безсмислено страдание. Молим те, Мария Путина".

Писмото обаче едва ли някога ще стигне до Воронцова, защото двойката за кратко живее в този имот и се мести в Москва. Оттогава сградата не се обитава. В Русия зетят на Путин бързо заема високи позиции в руски държавни корпорации и компании, собственост на членове от близкото обкръжение на президента. Той става част и от енергийния гигант "Газпром".

Разследването показва още, че през 2010 г. в руските медии е публикувана новина, че на пътя край Рубльовка е пребит нидерландският гражданин Йорит Фаасен от московския банкер Матвей Урин и охраната му. Биячите са задържани само няколко часа по-късно от служители на Федералната служба за охрана, която пази високопоставените политици, сред които и Путин. В операцията по залавянето участва и шефът на московската полиция Владимир Колоколцев, който по-късно става вътрешен министър. Урин лежи

повече от осем години в затвора,

а мрежата от банки, които контролира, внезапно обявяват фалит. Репортажите тогава представят Фаасен като член на управителния съвет на "Газпром" и изобщо не го свързват с дъщерята на Путин, въпреки че разбират, че не е случаен човек. Медиите правят тази връзка едва през 2016 г., когато "Ню Йорк Таймс" публикува разкрития за него.

Нидерландецът почти се отказва от живота в родината си заради Мария и връзките си с Путин, но остава активен в социалните мрежи под псевдонима Петер Орно.

Двамата се разделят преди няколко години, но понякога тя използва неговата фамилия. Разследването показва още, че двамата

имат син

Документи от състезание по лека атлетика Starkids, проведено през 2021 г., посочват, че един от участниците носи фамилното име Фаасен, роден е през август 2012 г. и е представител на Нидерландия. Снимки доказват, че същото момче е част от състезание и по триатлон в Австрия.

Днес обаче Йорит Фаасен твърди, че новините за него са напълно погрешни и той няма нищо общо с Воронцова. В една от справките си за недвижимо имущество от 2019 г. е посочил, че не е женен. През 2020 г. обаче руски журналисти се натъкват на база данни, в които има кореспонденции между него и Кирил Шамалов, бившия съпруг на сестрата на Мария - Катерина. Мейли показват, че Шамалов е изпратил самолетен билет до Амстердам на Фаасен през май 2011 г., както и покана за сватбата си с Катерина.

Няколко години след това събитие Мария Воронцова се омъжва за втория си съпруг Евге-ний Нагорни, от когото се предполага, че също има син, роден през 2017 г. Тяхното брачно свидетелство обаче също не е регистрирано никъде.

За съществуването на внука на Путин

свидетелстват двама души, както и бази данни от полети.

Интересното е, че през 2010 г. Нагорни публикува опозиционни видеоклипове в социалните мрежи, но по-късно внезапно променя мнението си. Той е завършил право, а след това работи в най-голямата частна газова компания в Русия "Новатек". Публичните регис-три показват, че си купува луксозен апартамент за поне 3,5 млн. долара. През последните две години именно до този адрес са направени няколко доставки на храна от Yandex Food до човек на име Юри. В миналото така наричали първия съпруг на Мария - Фаасен, заради името му Йорит. Телефонният номер, от който е поръчвано, също се водел негов. На същия адрес обаче са правени поръчки и от телефон, собственост на Федералната служба за охрана. Онлайн апликация, която проверява изписването на телефонни номера, показва, че на него стои "асистентът на Мария" или

"адютантът на Маша”

В друга база данни за телефони, използващи услуги от този адрес, излиза името Мария Нагорная.

Това показва, че със сигурност дъщерята на Путин и съпругът й Нагорни живеят в този имот. Евгений обаче също отрича връзката си с нея, а Мария по никакъв начин не показва, че е едно от децата на руския президент. В интервю от миналата година за редките генетични заболявания при децата никъде не се посочва коя всъщност е тя. И въпреки това руските медии твърдят, че Мария Воронцова е любимата дъщеря на Путин, която винаги му помага.

Източник: 168 часа
ключови думи:
Мария Путина

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април