Кейт Хъдсън дава съвети как да заобичаме себе си

Актрисата е научила няколко важни урока, които споделя в новата си книга
Кейт Хъдсън дава съвети как да заобичаме себе си

В днешно време богатите и известни се надпреварват да ни дават съвети как да живеем здравословно и в хармония със себе си. Но, нека бъдем честни, колко от нас имат на разположение асистент, стилист, шофьор, личен готвач. 

В новата си книга Pretty Happy Кейт Хъдсън споделя своята формула за вътрешен мир. И за щастие тя не изисква помощен персонал.

Когато медиите я отрупват с въпросите каква е тайната на нейното сияние, как успява да си върне формата след раждането, тя решава да напише книга, която да засегне в дълбочина тези теми. Защото, както тя самата се изразява: "Понякога се изисква повече от това да харесаш нечия снимка в социалните медии. Изискват се постоянство и дисциплина.” 

В книгата си актрисата е болезнено откровена за различните етапите от живота си– за бременността и качването на килограми, за екстремните диети , на които се подлага и за неувереността.  Всички тези житейски премеждия я водят към по-добро опознаване на себе си. Единственият начин да пребори негативните коментари и критики на индустрията, в която работи, е като работи върху истинската си същност. Научава се да обича себе си и тялото си, такова, каквото е. Според Хъдсън това е първата и най-важна стъпка към промяната. 

1675745Pinterest

Извадили сме няколко съвета, които самата Кейт е изпробвала, и които са й помогнали в трудните моменти:

1675746Pinterest

·      Тялото ти е по-умно от теб

Във всеки един момент тялото ти се опитва да ти каже нещо – въпросът е дали се вслушваш в него. Актрисата обича да си води дневник, в който да записва емоциите, мислите, страховете си, всичко, което е в нея. Според Хъдсън, това може да е вид рисунка, скица – нещо, в което изливате всичко, което ви мъчи в даден момент. Целта е да осъзнаем какво в момента се случва вътре в нас. 

·      Ако нещо не е под контрол, това е ситуацията, не вие

Стресът е част от живота на всяка една жена, Съветът на Кейт е да не го оставяме да се превърне в част от нас самите. Самата Хъдсън се е научила на това от майка си (Голди Хоун), когато била на ръба на нервна криза. Хоун посъветвала дъщеря си да си затвори очите и когато ги отвори да си представя, че вижда нещата за първи път. По този начин Кейт успяла да се откъсне от проблемите си. Съветът на майка й нагледно й припомнил, че тя е добре, нищо фатално не е станала. Ситуацията, от която й се струвало, че няма изход, била просто ситуация. А изход винаги има.  

·      Тялото ти непрекъснато се променя

"Животът е глагол”, пише в увода на книгата си Хъдсън. Обяснява, че животът е непрестанно движение, нещо, което във всеки един момент се променя. "Ние не се събуждаме един ден, знаейки как да се погрижим за себе си. Никой не ни учи на това. Учим се ден след ден, най-често от грешките си. И дори и да мислим, че вече знаем всичко, животът продължава да ни учи. Това е процес. Телата ни следват, те също не стоят на едно место, променят се непрестанно.”

Да, движението е изключително важно според Хъдсън, но също така е важно да осъзнаем какво ни харесва: "Тренирането носи удоволствие, когато правим това, което харесваме.” 

·      Здравословното хранене е важно, но също така е важно да си доставяме удоволствие

"Ако искам да отида в хубав ресторант и да си поръчам някакъв специалитет, бих го направила, да кажем веднъж в седмицата. И няма да мисля повече за това.” Обяснява, че по-голямата част от времето се старае да се храни правилно. Здравословната храна не е наказание, напротив, обича начина, по който я кара да се чувства – по-енергична, по-пълноценна. Но е важен и балансът и малките удоволствия се превръщат в хубави преживявания. Иска да помни емоциите, а не какво е яла или пила. 

1675744Pinterest

·      Дайте си позволение да бъдете егоисти

Изглежда, че дори Холивуд звездите не могат да балансират работата и удоволствието. Кейт е намерила ключа да не се преуморява – позволява си да бъде егоист и да се концентрира върху себе си понякога. Смята, че ако не поставяш своите цели и мечти на първо място, няма да успееш да ги постигнеш: "В ежедневието рядко говорим за нещата на живот и смърт. Когато непрекъснато поставяме чуждите нужди пред нашите, ние допълнително се натоварваме. По този начин не можем да бъдем пълноценни нито за другите, нито за себе си. Евентуално се разболяваме. Иронията е, че когато ние се погрижим за себе си, другите също започват да го правят. Когато се заобичаме, и другите започват да ни обичат.” 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април