Защо отнеха короната на Мис България 2023 Елизабет Кравец

Защо отнеха короната на Мис България 2023 Елизабет Кравец

"Елизабет Кравец не е направила нещо незаконно или престъпление, освен неспазването на договора." Това коментира пред bTV организаторът на конкурса "Мис България" – Гаел Санчез – по казуса с отнетата корона на миналогодишната победителка в конкурса.

В началото на седмицата организаторите обявиха, че ще отнемат приза от 18-годишната красавица Елизабет Кравец, която е от смесен български и украински произход, а като причина посочиха уронване престижа на конкурса и неспазване на договора.

Оттам допълват, че тя многократно била предупреждавана за нарушенията си, но не е поправила поведението си.

По думите на Гаел Санчез отношенията му с Каверц са започнали много добре и той е бил много доволен с избора ѝ за мис България 2023.

"Бях много щастлив от този избор, но много бързо разбрах, че може би тя иска да управлява нещата сама. Веднага след конкурса първото нещо, което поисках, е да постави координати на "Мис България" в Instagram профила си, за да може брандовете да се свързват директно с нас и нещата да се управляват правилно. Много дълго време я молех за това. Тя казваше "да", но никога не го правеше", коментира той.

Първият по-сериозен проблем с нея дошъл, когато Санчез разбрал, че победителката в конкурса се е снимала във видеоклип, без той да знае за това.

"Разбрах, защото много хора в България започнаха да се свързват с мен, казвайки ми, че тя ще участва поне в 4 видеоклипа. Тя е преговаряла директно с продуцента, а аз като мениджър трябва да съм наясно тези неща. Това беше първият червен флаг", посочва той.

Вторият "червен флаг" според него бил това, че Кравец директно е взела парите за ангажимента си в брой, без да го уведоми.

"Казах си, че може би, тъй като е млада, не разбира коректно системата. Помислих си, че ще е хубаво да се видим и изясним тези неща. Но тя така и не отговори след това. Няма отговор от нея от зимата – от февруари или от края на януари. Трудно е, когато инвестираш в някого толкова", допълва организаторът на "Мис България".

Той твърди, че ѝ е изпращал съобщения, в които искал да проведат среща, за да изяснят задълженията си един към друг, и в противен случай ще е длъжен да я "уволни" като мис България.

"Трябва да кажа, че това дори е нейно решение, защото тя беше наясно. Аз ѝ дадох още седем дни аванс за отговор, тя не се интересуваше. Не може да се прави на изненадана", категоричен е Санчез.

По думите му провеждането на конкурса не е единствената му дейност, като извън това се занимавал с "международни проекти и основно холивудски филми".

Той коментира още, че е говорил с Кравец за потенциално участие в негов филм, но сега тя е загубила възможността за роля.

Според Санчез красавицата дължи неустойки на компанията му – около 30 хил. евро, докато той трябва да ѝ изплати около 3000 евро.

Самата Елизабет Кравец също взе отношение по темата, като пред bTV заяви, че по никакъв начин не уронва престижа на короната "Мис България".

"По договор няма клауза за отнемане на титла. Ако отидем в съда и наистина се докаже, че съм виновна, единственото нещо са финансови санкции. Ако той пожелае, ще се наложи да се срещнем в съда. Аз съм чиста пред себе си и пред хората, които са ме избрали. Не мисля, че заслужавам всичко това от негова страна", коментира още тя.

Според нея реалните мотиви на Гаел Санчез са продиктувани от бизнес и финансови интереси.

ключови думи:
Елизабет Кравец

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни