Джейн Фонда тренировъчен план и диета

Неостаряваща и в перфектна форма!
Джейн Фонда тренировъчен план и диета

Определено можем благородно да завидим на 77 годишната неостаряваща звезда Джейн Фонда за перфектната визия. Тя вече е легенда и продължава да е вдъхновение и отличен пример за млади и стари.

Джейн е първата фитнес гуру дама, която се осмели да създаде видеоклипове с нейните уникални тренировки, които и до днес са харесвани от хиляди последователи от целия свят. Със сигурност можем да заявим, че от годините на създаването на тези тренировки до днес звездата е запазила отличната си форма и най-важното – продължава да се занимава със спорт, макар не и със същите упражнения от аеробиката.



Ето как звездата поддържа форма със спорт и диета.

Тренировъчен план

Джейн Фонда тренира всекидневно, като основно се фокусира върху поддържането на мускулите да бъдат в отлична форма. Залага на упражнения за цялото тяло като по-специално внимание отделя на седалищен мускул, рамене, ръце, гръб и таз. Тя комбинира бавно ходене с леко и не натоварващо бягане, кара ски, но също така е привърженичка на ски бягането. За разлика от по-младите си години – вече се е отказала от ездата на коне.

Тренировката на звездата е изцяло съобразена с годините и здравословното ѝ състояние. Красивата дама е избрала упражнения от различни спортни системи, които да натоварват съответните мускули без да поставя тялото ѝ под неблагоприятен натиск.

Според нея независимо какви здравословни неразположения има всеки от нас, с правилно подбрана спортна програма можем да се чувствате в добра форма и да запазим мускулатурата си в отлична форма. Дори 20 минути на ден могат да подобрят чувствително състоянието на всеки един от нас. Важното в случая е да харесваме това което правим и да сме постоянни, защото само така подобряваме качеството си на живот независимо колко дълго ще живеем, твърди Джейн Фонда.

1560195Getty Images/Guliver

Диета

Диетата играе ключова роля във визията на Джейн Фонда. Звездата спазва някои простички правила, които ѝ позволяват да се чувства добре в кожата си. На първо място не употребява никаква захар освен тази, която приема с пресните плодове и то в умерени количества. Обикновено започва деня си със здравословна закуска състояща се от рохко яйце или яйца на очи, пълнозърнеста филия хляб или кисело мляко с малко пресни плодове. Нейните предпочитания за хранене са свързани с късен обяд и изключително лека или изцяло липсваща вечеря.

Почитателка е на пресните зеленчуци, особено тези в тъмно зелен или тъмно лилав цвят, освен това не пренебергва и продуктите в червено, оранжево или жълто. Сред животинските продукти освен яйца, обича да си похапва и редовно риба.

Съвети към феновете

Джейн Фонда съветва хората, които желаят да изглеждат добре като нея да понижат значително приема на въглехидрати. Освен това смята, че обезателно всеки един от нас трябва да има доверие в себе си и да полага съзнателни грижи за тялото и здравето си, за да се чувстваме добре с напредването на възрастта.



Съвети към жените

Според звездата жените трябва да съхранят близкия контакт с колкото се може повече приятелки, защото по този начин успяват да се справят със стреса, който играе ключова роля за външния вид и форма независимо на каква възраст сте. Джейн Фонда твърди, че споделения проблем е най-лесния начин да се отървеш от него без това да те разяжда отвътре.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май