Истинското лице на красивите и известните

Не вярвайте на всичко, което виждате по кориците на списанията и онлайн
Истинското лице на красивите и известните

Въпреки че и ние сме част от този проблем, смятаме, че медиите могат да имат пагубен ефект върху самочувствието на много от нас. Ежедневно ставаме свидетели на едно съвършенство, което едва ли действа мотивиращо на всеки нормален индивид с работа на пълен работен ден, деца, приятели и хоби, различно от това да изглежда добре.

Ето защо периодично се опитваме да ви припомняме, че човек може да се грижи за себе си и без да изпада в крайности и още по-важното - че действителността често е доста различна от това, което виждаме по кориците на списанията и в интернет.

Не сме най-големите фенове на Лейди Гага, но тя определено даде един много добър пример на феновете си в контекста на казаното дотук. След излизането на облика й върху корицата на Glamour, тя направи публично изявление, че този неин имидж е нереалистичен и тя въобще не изглежда по този начин, особено след ставане от сън.

Нещо повече - иначе скандалната и провокативна певица коментира, че лансирането на нереалистични изображения на известни жени из публичното пространство е престъпление спрямо достойнството на всеки, който ги гледа.1106789Patrick DeMarchelierGlamour

Преди няколко дни доста по-малко известната американска лекоатлетка Лорън Флешман взе пример от Лейди Гага и направи нещо безпрецедентно, но достойно за уважение. На сайта си тя публикува професионално заснет кадър от ревюто на екипировка за бягане NY Fashion Week Oiselle Runway.1106792Ask Lauren Fleshman

Под него обясни на читателите си, че подобни фотографии са плод на продължителна подготовка, както и на подходящото осветление, изкуствен тен и стягане на корема по време на шоуто. Освен това обрърна внимание на факта, че от стотици направени снимки се публикуват единични "бисери", които показват моделите във възможно най-добрата им светлина. Всичко останало е далеч по-нелицеприятно и именно поради тази причина никога не вижда бял свят.

За да подкрепи думите си, Лорън пусна няколко свои реалистични изображения, заснети само няколко дни след ревюто.1106788Ask Lauren Fleshman1106790Ask Lauren Fleshman1106787Ask Lauren Fleshman

В заключение тя каза следното: "Никога не вземайте снимките, които виждате онлайн или по кориците, твърде насериозно. Всички имат целулит. Това е животът. Никой не е съвършен". 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май