Уникални зелени светове

Дръвчета в саксии
Уникални зелени светове

Най-важното

*Възниква преди повече от 2000 години в Китай. А по-късно е разпространено също и в Япония. Твърди се, че произлиза от древно китайско изкуство и е свързано с отглеждането на умалени дървета или храсти в саксии.

Те са дело на японския дизайнер и архитект Таканори Аиба и, в същността си, представляват т. нар. бонсай изкуство*. Но са много повече от това.

Защото Таканори построява цяла планета от фигури, светлини, къщички и мостове. Вплетени в клоните на мини дървета, те се намират в невероятна симбиоза по между си. Убедени сме, че тук Питър Пан и приятелите му биха се чувствали перфектно.

В изработването на детайлите по своите оригинални произведения артистът използва разнообразни материали: от рециклирани кенчета сок до елементи, взети от природата. В резултат, зелените му светове могат да се похвалят със сложно и неповторимо устройство и са пълни с живот.

Страхотните му дръвчета са посадени в стабилни кръгли саксии или са сложени на дървени масивни поставки. А клоните на някои от тях дори докосват тавана и внушават респект, поставени в средата на стаята. 

Takanori Aiba

Takanori Aiba

За Аиба няма невъзможни неща. С много въображение и търпение той успява да превърне декоративното дръвче в реално съществуваща или напротив - абсолютно въображаема, местност и да разкаже историята им.

Готиното е, че своеобразните му аватари вървят в комплект със стъклен похлупак и спокойно могат да играят роля на терариум. Чудесни са, нали?

Takanori Aiba

А сега си припомнете за още едни бонсай светове. Тези :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май