Супергерои и супермодели в помощ на интериора

Превърнете старите списания и комикси в украса за дома
Супергерои и супермодели в помощ на интериора

Домът ви е пълен с комикси и списания, които не четете и не са част от колекцията ви, но се чудите къде да ги денете? Нямате време да рециклирате хартия, а не ви се иска да я изхвърляте, защото знаете колко бедни дръвчета са загинали? Тогава ви предлагаме няколко начина да вдъхнете нов живот на комиксите и списанията и с малко средства да постигнете модерен и екстравагантен стил.

Използвайте вместо тапети

Страниците на комиксите и списанията са достатъчно гланцирани и шарени и спокойно можете да ги използвате вместо тапети. Развихрете въображението си. Не е нужно да изрязвате отделни форми, просто отделете най-цветните страници, с повече картинки и малко текст и ги наредете в произволен ред върху стената с помощта на лепило за тапети. Изберете една стена от всекидневната или спалнята, за да избегнете кич. Не е нужно да се съобразявате цветово с останалата част от интериора, но е добре да се съобразите със самия интериор. На тежки, барокови мебели не подхожда стена, пълна със супергерои или супермодели.

Направете ги на лампа

Необходими са ви само метален моливник с дупки, няколко метални пръчици и страници от комикси или списания. Прокарайте през малките дупчици металните пръчки, като накрая на всяка пръчка закачите по един лист от комикс или списание. Пробийте долната част на моливника и прекарайте през него кабела, свържете крушката така, че тя да се намира вътре в самия моливник. Така ще получите много модерен и интересен абажур. Можете и да използвате сглобената конструкция просто като украса, висяща от тавана.

Стари издания за нови мебели

С помощта на цветните страници, можете да разнообразите мебелите си като ги залепите към гладка повърхност. За целта е необходимо да нанесете тънък слой лепило върху таблата на масата ви например и да залепите отгоре страниците или изрезки от тях. След това поставете стъкло отгоре, за да не се разруши хартията или нанесете прозрачен лак. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април