Супер! Натурални дезинфектанти

За всеки дом
Супер! Натурални дезинфектанти

Никой не обича микробите. Затова съществуват толкова много и разнообразни средства за тяхното унищожаване. За съжаление, голяма част от въпросните почистващи продукти съдържат химикали, които могат да бъдат опасни и за нас - хората.

Добрата новина е, че никой не ни пречи да ползваме натурални дезинфектанти. Е, да – първо трябва да си направим такива, разбира се.

Ето как:

- В спрей бутилка комбинираме вода и винен оцет в равни количества – 50/50. Разклащаме добре преди употреба и воала! С получения продукт можем да дезинфекцираме какво-ли-не в дома :)

- Лимонът също е абсолютен неприятел на микробите. Можем да ползваме кората или сока му за почистване на различни кухненски атрибути – дъската за рязане, например. "Лимонената" дезинфекция е бърза, евтина и ароматна :)

- И последно: отново в спрей бутилка сприятеляваме няколко капки етерично масло от чаено дърво с топла вода. Разджуркваме и сме готови за действие.

Пробвайте! Също така, ще сме ви адски благодарни, ако споделите с нас вашите еко идеи за пролетно почистване на жилището. Можем да се срещнем направо във фейсбук и да поговорим надълго и нашироко по темата. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април