Светещи животни

Охранени и еко
Светещи животни

Те са домашните любимци на една млада и много талантлива дама от Тел Авив. Нейното име е Shira Keret и по професия е дизайнер. Сладураната работи самостоятелно, а понякога и в екип с още няколко луди ентусиасти, които наричат себе си Four'n'Five. Разгледахме проектите им и трябва да ви кажем, че някои от тях наистина ни се струват крайно обещаващи.

Що се отнася до кокошките, зайците и слоновете, за които се грижи мадамата, те са... просто брилянтни. Е, да, гадинките, всъщност, не са истински животни, а само приличат на такива. Технически погледнато, представляват надуваеми лампиончета, които наистина са адски сладурски. Освен всичко друго, са абсолютно рециклируеми, което ги прави чудни за нашите зелени интереси.

Направени са от тайвек – хипер здрав материал, изработен преди много години от американската компания с френско име "DuPont”. Той е почти невъзможен за късане, но лесно се реже с ножица. Някога се е използвал за направата на пликове и други такива. А днес, с творчески размах и солидна доза въображение, Shira Keret го превръща в стадо от светещи животни.

Нещо повече: погледнати отстрани, последните изглеждат добре охранени и даже – дебелички. Тайната на приятно закръглените им фигури се крие в специален вентилатор, който ги издува отвътре. Поставката им пък е направена от стомана.

Не са ли невероятни, а?

Shira Keret

Shira Keret


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май