Рециклирай торбичка, спаси бебе делфин!

Никога не знаеш кого можеш да убиеш с боклука си
Рециклирай торбичка, спаси бебе делфин!

Много хора са загрижени за боклука си дотолкова, доколкото наличието му им причинява известен дискомфорт. Едно небрежно замахване с ръка и фасът вече представа да бъде твой проблем. Не ти се слиза по стълбите чак до контейнера за отпадъци? Няма драма, прозорецът е широко отворен, а гравитацията работи безотказно.

Подобен тип мислене често води до пълен отказ от поемане на отговорност за това какво се случва с боклука ти, след като си се освободил от бремето му. Нещо повече - подобен тип мислене често генерира последици, подобни на ефекта на пеперудата. Днес безгрижно изхвърляш пликче в Перловската река, утре убиваш бебе делфин, вдругиден... кой знае...

Този пример може да звучи преувеличено, но следващият видеоклип ще ви накара да се замислите. Той показва как двама рибари спасяват малко делфинче, вкопчено в задушаващата прегръдка на найлонова торбичка край брега на Сао Пауло, Бразилия. Почти сигурен съм, че след като го пускат обратно във водата, то им благодари със своя мимолетен, но изразителен танц.

Затова не бъдете добитък, изхвърляйте си пластмасата и найлона на предназначените за целта места. Защото бозайниците в морето все още са по-важни от пластисферата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април