Последни летни дни: Ето кои са най-чистите плажове у нас

Последни летни дни: Ето кои са най-чистите плажове у нас

Макар през последните години нашенци да предпочитат Гърция и Турция за лятната си почивка,  у нас също има плажове, които предлагат отлично обслужване и безопасност, златният пясък под краката ви е чист и мек, а водата в морето – кристална. Може да ги познаете по това, че са носители на Син флагкоето е програма, обединяваща екологията и туризма, за да отличи най-добрите, най-чистите плажове в България, които спокойно да посетите. През 2022 година следните плажове са носители на Син флаг, следователно те са и най-чистите плажове в България, пише Actualno.com

Най-чистите плажове в България, които да посетите това лято:

1. Албена

Плажът в известния курортен град е покрит със ситен пясък, а морето е плитко, което го прави подходящ и за деца. Плажната ивица в Албена се слави с чистотата си, поради което е носител на Син флаг. Ако търсите най-чистите плажове в България, този курорт ще ви предложи повече от един, на който да се насладите. Близостта до природния резерват Балтата гарантира не само чистота на плажа, но и уникални гледки и чист въздух – идеално съчетание за морска почивка през лятото, далеч от прашния град.

2. Кранево

В непосредствена близост до Албена ще откриете още по-примамливо предложение за бягство от шумния делник, прашния въздух, предлагащо пълен релакс – поддържани и чисти плажове, кристални води, чист въздух. Съвсем не е случайно, че Кранево е известно и като селище за климатолечение.

3. Слънчев ден

Ако търсите не само най-чистите плажове в България, но и възможност за лечение чрез въздуха, насочете се към Варна и курортното селище Слънчев ден. Плажът не само е отличен със Син флаг заради условията, чистотата и поддържането му, но и предлага уникални преживявания на чист въздух. Всъщност въздухът там е лечебен, богат на бром, калций, йод, озон и лишен от запрашаване и газове.

4. Обзор

Любителите на водни спортове, които търсят не само най-чистите плажове в България, но и забавления във водата и на брега, могат да отидат малко по-южно – към Бургас, където Обзор ги очаква с дълга и широка изключително чиста плажна ивица, кристално море, вкусна храна и водни забавления като гмуркане, сърф, водни ски. Отличен със Син флаг, той е сред най-чистите плажове у нас.

5. Созопол

Историческият град предлага не само късчета жива история, съхранена през вековете, но и няколко разкошни и чисти плажа, носители на Син флаг. Плажът Алепу, разположен до Созопол и Дюни, централният плаж на Созопол и Харманите ще ви запленят с плитки и бистри като сълзи води, с финия и мек пясък, с отличното поддържане и чистотата си.

6. Аркутино

Търсачите на различни, уникални, романтични преживявания не могат да останат безучастни, посещавайки Аркутино. Плажът, отличен със Син флаг и тази година, разкрива не само спираща дъха гледка към остров Свети Тома, но и предлага възможност да се насладите на редки растителни видове като водните роза, лилия и леща, както и да се разходите сред редица природни забележителности в района. Детски кът, игрища и дори фитнес на открито на плажа са други плюсове, привличащи туристите.

7. Къмпинг Черноморец

Ако смятате, че къмпингите са места, лишени от удобства, грешите. Плажът към къмпинг Черноморец е не само един от най-чистите плажове в България, но предлага и уникален релакс, наслада от съчетаването на море и планина, луксозно настаняване в модерни бунгала, приличащи по-скоро на мечтаната къща на плажа, барове и детски кът, магазини и ресторанти, инструктори по йога и водни спортове, СПА зона. Луксът на брега на къмпинга ще ви очарова и ще промени мнението ви за къмпингуването.

ключови думи:
море

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април