По-добрата бутилка

Викайте й Алекс
По-добрата бутилка

Ако можеше да говори, тя щеше да ви каже, че името й е Алекс. Освен това вероятно още в началото щеше да ви увери, че изобщо не е като другите шишета. В никакъв случай.

Да започнем с това, че зад "раждането" на Алекс стоят не един, а цели трима души, колкото и извратена на пръв погледа да звучи тази подробност. Всъщност, най-първоначалната идея за създаването на тази разглобяема по средата еко бутилка идва от американския дизайнер Крис Хотъл.

Само че Крис едва ли щял да реализира находчивото си хрумване сам, ако не била майка му – Марта Хотъл, както й красивата му съпруга – Гретчън Блейлър.

Професионален сноубордист и олимпийски медалист по сноуборд, Гретчън запретнала ръкави и поела функционалната организация на екипа. На официалната страницата на компанията еко триото описва себе си като "група сериозни индивидуалисти, които искат да помогнат на планетата. С една добра идея, в правилното време".

Самата Алекс също е индивидуалист от дъното до капачката. Зад широко разпространеното й в САЩ име се крие интересен акроним.

В действителност ALEX идва от английския израз "Always Live Extraordinarily", което в превод на български означава: "Винаги живей необикновено". Обаче има едно условие: без да жертваш леснотата, удобството и най-вече – уникалния стил.

Така че Алекс се ръководи от основното правило и поддържа успешно имиджа си на по-различната бутилка.

Тялото й е изработено от 50% рециклирана стомана, а носещата част – от рециклирана пластмаса за производство на бутилки за вода. Свързващият елемент, който й позволява да се превръща в чаша, е лесен за почистване, за сглобяване и за разглобяване.

Алекс се облича в различни цветове и съществува в няколко размера, взависимост от нуждата ви от хидратация. И, молим ви, не я бъркайте с термос! Стените й не са двойни, каквито изглеждат. Изобщо не е подходяща за съхраняване на топли напитки.

Обаче основата й е фина - с диаметър 7 см. Тоест, спокойно може да бъде поставена във всяко място, определено за чаша или бутилка. Предлага се с вместимост от 600 и 800 милилитра.

Е, Алекс, приветстваме твоето еко съществуване с две ръце. Ще потърсим индивидуалистично настроените ти "родители", за да ни дадат още добри идеи как да живеем необикновено! Без да се отказваме от простотата, удобството и уникалния поглед, разбира се.

Нали, Алекс?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май