Персонален Остров на съкровищата

Абсолютно екологичен, мобилен и чудесен за почивка
Персонален Остров на съкровищата

Мисълта да корабокрушираме на безлюден остров и да останем там поне до септември ни се струва все по-привлекателна с повишаването на температурите. Но като голяма част от хората с удоволствие бихме избегнали някои несгоди в стил Беър Грилс...

Е, това отпадна набързо, щом видяхме сайта на компания, произвеждаща... острови. Да, сериозно! Става дума за островите Орсос. Или, с други думи, за едни изкуствени, плаващи, луксозни, еко къщи :)

Зад проекта стои експертът по туризъм Габор Орсос, който първоначално планирал да създаде верига понтонни хотели. Идеята му обаче бързо се пренасочила от туристическата индустрия към нишата на богатите търсачи на екзотични изживявания.

ОрсосА плюсовете на един остров Орсос са безспорни. В сравнение с какъв да е имот на сушата, бил той и собствен, напълно естествен остров, този не е обвързан с никакви граници и ако на човек му досади гледката от прозореца просто може да си тръгне със своето парче суша. Само не го сравнявайте с яхта, макар че като размери може да му се намери еквивалент сред най-големите и луксозни образци.

Стоманеният остров осигурява 1000 кв. м. жилищна площ, лаундж бар на покрива, тераси и "плаж". Вградената в Орсос къща е с цели шест спални, всяка с баня, собствен ресторант и бар, джакузи и дори аквариум.

Това, което е най-впечатляващо обаче е, че Орсос събира в себе си редица зелени технологии и може да си осигурява сам необходимата за живот енергия.

Автономната енергийна система включва вятърен генератор и над 120 кв. м соларни панели, които осигуряват необходимото електричество. Отоплението и климатизацията са възможни благодарение на система, използваща морска вода.

Акумулираната енергия се използва за преработването на морската вода, така че да стане годна за пиене. Отпадните води пък се пречистват, така че островът изхвърля бистри, чисти течности. Компютърна система следи и контролира целия процес.

А, за да се пресъздаде максимално усещането за остров, Орсос си има собствена флора, за която се грижи специална напоителна система, отново осигуряваща сладка вода от морето. Различни растения покриват терасите на изкуствения остров, а по покрива растат палми, като специални ниши осигуряват достатъчно място за дебелите им корени.

Сега ви предлагаме да се насладите на екзотичния остров в галерията. Поне до 2013 г., когато Орсос вероятно ще бъде пуснат в открито море.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май