Мисията възможна: Еколукс

Френска компания доказа, че високите стандарти и грижата за природата са абсолютно съвместими
Мисията възможна: Еколукс

Търговското изложение Maison & Objet в Париж тази година доказа, че луксът и екоидеите могат да вървят ръка за ръка, при това в неделимо и красиво единство.

Pigment France, компания, известна с луксозните си домакински съдове и прибори, доказа това красноречиво със серия прекрасни изделия. Те не само не отстъпват от високите критерии на потребителите за дизайн, качество и комфорт, но са изработени от бананови отпадъци, които могат и да се рециклират.

Френската компания е развила технология, чрез която от стъблото на бананови дървета се получава материал за изработката на различни съдове като табли, кани за горещи течности, термоси и чаши. Освен всичко, те са много красиви, а металните части в тях са произведени от рециклирани метални остатъци.

В процеса на изработка не се унищожават годни растения, а само такива, които вече не дават плодове и трябва да бъдат заменени с нови.

С новата си колекция Pigment France направи сериозна заявка, че доста смята да екологизира луксозното си производство, без да отстъпва на вече наложените си високи стандарти.


Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май