Интересни еко джаджи за дома

Искаме ги!
Интересни еко джаджи за дома

Много държим в жилището ни да царят честота и ред и гледаме да ги поддържаме на цената на всичко. Нещо повече, стараем се да разтребваме къщата си по природосъобразния начин – с домашно приготвени препарати, които не съдържат опасни химикали, а в същото време си вършат добре работата. 

Така да се каже, обичаме всички джаджи за дома, които имат хитра и екологична концепция. Като ей тези:

"Спагети" за чиниите

Изработени от рециклирани кочани на царевица, те са идеални заместители на телените гъби, които почистват мръсна посуда и повърхности. Могат да се ползват многократно, не задържат бактерии, а абразивната им сила е впечатляваща – поне в това ни убеждават производителите им.

За съжаление, интересните гъбички не се продават у нас. Но нищо не ни пречи да ги харесваме от разстояние.

1009059Spaghetti Scrubs

Картонена прахосмукачка

Създадена по идея на креативен американски студент, тя е направена изцяло от рециклирани материали и по нищо не отстъпва на своите "колежки". Готиното е, че всеки собственик на тази прахосмукачка сам може да си измисли дизайна ѝ, като я нарисува :)

1009060Vax ev Cardboard Vacuum Cleaner

Враг на микробите

Представяме ви специална дръжка на врата, която, чрез ултравиолетова светлина, унищожава бактериите по себе си и дезинфекцира отлично. Какво ще кажете, а?

1009061Yanko Design

Ако сте фенове на подобни изобретения, можем да се съберем във фен-страницата ни във фейсбук и да ги обсъдим надълго и нашироко. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април