Елате да се повозите у нас!

Защото колата вече е фотьойл...
Елате да се повозите у нас!

Познавам личности, за които тази покана ще звучи по-сладко от предстоящия звън на коледни камбанки. Защото, ако някои хора поддържат празничния дух вечно жив с чаша питие в ръка, то за други е празник просто да пълнят газовата уредба на автомобила си с други запалими течности. Но не бързайте да казвате отново, че колите са вредни за околната среда. Защото някой, някъде там, се е сетил, че авточастите за скрап могат да се преродят в... домашна мебел.

Резултатът е наистина интересен. Бихме добавили още: ексцентричен, необикновен, забавен, оригинален, и, не на последно място – природосъобразен. В момента много дизайнери се обръщат към артистичната идея и превръщат износените автомобилни части в уникални и стилни мебели.

В колекцията от "автомобилни мебели" влизат фотьойл от задната част на Cadillac ‘59. Той сияе в яркожълт цвят, местата за сядане са комфортни като купето на луксозна кола, а облегалките му са украсени с вертикалните стабилизатори на оригиналния модел. Като допълнение, дизайнерите от Vintage Vending предлагат и малки комфортни табуретчици за крака, пасващи напълно на автомобилно-мебелната визия.

Дизайнерът Стивън Шейвър, който обожава старите коли, е сред хората, които претворяват автомобилните трупове в любопитно обзавеждане. Един от моделите му е тапицирано канапе, направено от рециклираните части на автомобилите Firebird (модели от 60-те и ’70-те години) и Trans Am.

За изработването са използвани задният капак, спирачните дискове, задният спойлер и други части от претопените коли. Канапето има и по-малка приятелка – симпатична масичка за кафе, сътворена от джанта и покрита със стъкло. Наистина чаровно в цялата история е, че Шейвър изработва ръчно своите мебели и декорира моделите според желанието на клиентите си.

Освен, че се радваме на прекрасното екохрумване на дизайнерите, се вълнуваме редом с автомобилните фенове на родените след претопяването артистични произведения на изкуството. Елате да се насладим на още модели в галерията!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май