Еко закачалки "направи си сам"

Топли, парят – излезли от производство едва преди ден...
Еко закачалки "направи си сам"

Може би всеки от вас е искал да си има дръвче у дома. Тази мечта, в известен смисъл, може да сбъдне т.нар. Urban tree* картонена закачалка за дрехи, наподобяваща дърво. Тя е най-новото попълнение в забавната колекция от картонени мебели, представено в сайта за съвременни дизайнерски продукти Groopty.

Всъщност, автор на идеята за картонената закачалка е дизайнерът Джерардо Белмонте, но впоследствие произведението се оформя с помощта на широко използвания от Groopty принцип на краудсорсинга. При него външна група непрофесионалисти с интереси в дадена сфера (те могат да бъдат и самите крайни потребители) дават съвети, мнения и препоръки за оформянето на идеен проект или директно участват в производството на даден продукт.

Градското дърво се състои от 6 извити куки за закачване на дрехи и 5 скрепващи елемента, изрязани на машина. Материалът се състои от 90% рециклирано велпапе. Всяка част от Urban Tree е изрязана от няколко пласта велпапе, за да се осигури достатъчна устойчивост на структурата.

Уникалното в случая е, че можете да прикрепяте сами крачетата и закачалките и за целта не се нуждаете от отвертки, болтове или други инструменти. Вижте сами как става това във видеото :)

Разнообразната гама от ярки цветове на закачалките се добиват въз основа на технологията на UV-печата, който е по-енергоикономичен от другите печатарски способи. За съжаление, до този момент сайтът не доставя продукти до България. Но, всичко с времето си. Преди то да е дошло, нека погледаме заедно малко снимки в галерията.

* От английски език (буквално)-"градско дърво"

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май