Еко-дизайн: Катерица в саксия

Става дума за пластмасова фигурка, която подсказва кога е време да се полеят растенията
Еко-дизайн: Катерица в саксия

Грижата за природата е все по-актуална и никак не е чудно, че дизайнът и архитектурата силно се фокусират върху нея.

Един от последните ярки примери за това идва от тайландското изложение за интериорен и мебелен дизайн TIFF, което се проведе в средата на март в Банкок. Една от големите награди там грабна местната компания Arriwa Co. Ltd с новите попълнения в тяхната серия аксесоари за дома, наречена Qually.

Колекцията, освен с впечатляващ дизайн и функционалност, се отличава и със своята еко практичност – всеки от забавните предмети е изработен от пластмаса, 100% от която подлежи на рециклиране. Някои от аксесоарите помагат и в разумното изразходване на типични за дома ресурси като вода, кухненска хартия и други.

Едно от най-симпатичните творения, което определено ни се иска да имаме веднага, е саксия във формата на дънер. Именно тя извоюва приз за своите автори със закачлив, иновативен дизайн и абсолютно зелен профил. Предназначена е за малко растение и съдържа специално пространство за водата, която то използва. Нивото на течността спокойно може да се следи с помощта на... катерица. Поливането на цветята става супер икономично, благодарение на малката пластмасова фигурка, която наднича от своята дупка. Щом водата намалее, катерицата започва да потъва надолу и постепенно се скрива.

Qually-серията предлага още доста очарователни аксесоари като зайчета, които държат в лапичките си тиксо или кламери, съд и формички за лед с полярни мечки, симпатични магнитчета, прибори и дори купички за храната на домашните любимци. Вижте някои от най-новите в галерията.

 

 

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май