Гравитационните столове

Направени със съдействието на природните феномени
Гравитационните столове

Йолан ван дер Вил е холандски дизайнер, който е завършил образованието си съвсем наскоро. За изпълнението на дипломния си проект той създава уред, който оформя предмети въз основа на магнитното взаимодействие. Резултатът е впечатляващ - необикновени, причудливи форми, сътворени по напълно естествен начин.

Днес ще ви запознаем с най-популярния продукт, изработен от талантливия младеж – той се нарича Гравитационен стол.

Ако се чудите що за технология използва холандецът, ще ви кажем: елементарна (но гениална :)). Ван дер Вил забърква смес, състояща се от железни стружки и пластмасови частички. Изсипва я в импровизирана матрица, състояща се от дъно и горно покритие, а останалата част от извайването оставя единствено и само на действието на гравитацията.

Изобретението на иновативния артист работи изцяло с помощта на природните сили и не хаби никаква електроенергия. На практика, магнитите, разположен в уреда, взаимодействат помежду си и привличат към себе си микстурата от железни частички и пластмаса.

Именно благодарение на действието на магнитните полета и гравитацията, се получават причудливите форми на столовете с не по-малко особени цветове. Долното видео демонстрира и самия процес на обработка.

Тези столчета без облегалка може и да не са най-функционалните мебели, измисляни някога, но пък безспорно са творения на напредничава и творческа мисъл, която заслужава да бъде поощрена.

Самият автор споделя, че според него взаимодействието между технологиите и природните феномени има бъдеще. Йолан допълва, че една от целите на подобна комбинация е да вдъхновява и създава нови форми. Ние пък ще добавим, че същата симбиоза е алтернативен път към природосъобразния начин на живот.

Вижте още снимки на уникалните гравитационни столове в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май