Вълшебни коледни шишарки

За още по-бляскав празник :)
Вълшебни коледни шишарки

Всяка година има своята Коледа и всяка година по това време някой тича да купи коледна украса в последния момент. Често чукащият на врата празник не ни оставя време за избор на най-добрия гирлянд, най-очарователните играчки за елха и най-пищния венец. Затова ви пишем по-отрано с три нестандартни идеи за декорация. Ако искате да се възползвате от тях, ще ви трябват шишарки...

Златни шишарки: ако досега сте си мислили, че златният цвят и шишарките са несъвместими, е време да преосмислите позицията си. Обагрени в топли краски и поставени в дома ви, децата на иглолистните дървета ще придадат истински уютна обстановка. Спечелихме ли ви за идеята? Тогава се снабдете със златиста акрилна боя и четка и оцветете шишарката по края, колкото да й придадете сияещ вид. Е?

Време е за шишарки с брокат: за целта са ви необходими старите играчки за елха, които вече не ползвате, защото ви се струват грозни (знаем, че имате такива!). А сега ги загърнете  във вестник или друга хартия и с помощта на чук или хаванче ги натрошете така, че от тях да остане само ситен, бляскав брокат. Получения прашец залепете върху шишарките с помощта на секундно лепило. Красиво е, нали?

И най-накрая дойде ред на заснежените шишарки: тях ще си направите с помощта на... епсъмова сол! Точно така. В нея няма нищо бляскаво, но това е и търсеният ефект в случая – кристалите ще придадат снежен вид на иглолистните плодове. Просто полепете артистично солта с лепило върху шишарките и наблюдавайте резултата.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май